Beste volleybalvrienden,
 
Ik heb de mail gestuurd met behulp van de mailgroepen, mogelijk dat deze nog niet helemaal op het nieuwe seizoen zijn aangepast en dat je deze mail daarom onterecht ontvangt. Excuus daarvoor.
 
Bijgaand vinden jullie een eerste uitwerking van de scheidsrechtersplanning. Ik noem het nog concept, maar de wijzigingen zullen nog maar zeer beperkt zijn. Hierop is één uitzondering. Op 30 oktober zijn er geen scheidsrechters beschikbaar, de inzet is om de wedstrijd van H2 te verplaatsen. Met dit in gedachten heb ik deze avond ingepland.

Iedereen vanaf jongens B / meisjes B en hoger is minimaal één keer ingedeeld. Een flink aantal van ons staan al twee keer op de planning.
 
Jullie weten ondertussen dat op het moment dat je niet kunt, je zelf verantwoordelijk bent voor een vervangende scheidsrechter. Uitzondering hierop worden gevormd door fouten in mijn planning. Concreet: ik heb je ingepland op een moment dat je zelf moet spelen. In dat laatste geval kunnen jullie je bij mij melden.

In de spelregels is één belangrijke wijziging opgetreden:

Netfout is weer netfout
Het aanraken van het net tussen de antennes is fout, gedurende de actie om de bal te spelen. De actie om de bal te spelen houdt o.a. in, bij het opspringen, tijdens de aanvalsslag (of een poging daartoe) en bij het landen. (11.3.1).
Spelers die dicht bij de bal zijn als die wordt gespeeld of spelers die een poging doen om de bal te spelen, worden beschouwd alsof zij de bal hebben gespeeld. Dus ook als zij zelf geen contact met de bal hebben gehad. (11.4.4).

Het aanraken van het net tijdens het spelen van de bal of een poging daartoe, is weer gewoon fout. Er bestaat geen verschil meer tussen het raken van de bovenkant of de onderkant van het net.

Meer over de spelregelwijzigingen van dit seizoen vind je op de site: http://www.volleybal.nl/competitie/arbitrage/nieuws/nieuwe-spelregels:-netfout-is-weer-netfout
 

Om te kunnen volleyballen is een scheidsrechter onmisbaar. Probeer met elkaar daarom ongewenste verrassingen kort voor de wedstrijd te voorkomen. Het kan helemaal geen kwaad om een week voor de wedstrijd even contact te zoeken met de ingeplande scheidsrechter voor je wedstrijd. Dat voorkomt dat mensen even niet scherp hebben dat ze worden verwacht als scheidsrechter. Iedereen begrijpt tenslotte dat we samen moeten voorzien in scheidsrechters voor onze thuiswedstrijden
 
Ik wil jullie tenslotte heel veel succes wensen bij het fluiten!

Met vriendelijke groet,
 
Cor van Vliet
Scheidsrechtersplanner vv OKK 70

# Bestand Grootte Formaat Upload datum
Scheidsrechterplanning 1e helft 2015-2016 versie 1 26.18 kB pdf 27-08-2015