Vrijdag 18 september hadden wij, jongens a1, onze eerste wedstrijd van het seizoen. We begonnen tegen onze wel bekende concurrent Meerkerk. De opkomst van het team was bijna compleet, op de spelverdeler na. Dus we moesten hiervoor een vervangen zoeken, maar na wat rond gevraagd te hebben binnen de vereniging kwamen we tot de conclusie dat we het binnen ons team moesten oplossen. Uiteindelijk is het Jos geworden die het moest overnemen. Ook hadden we nog geen coach, maar deze hebben we wel kunnen vinden en Bart de Ruijter van H1 mogen wij bedanken voor het coachen van ons team. Na wat struggles met het net opzetten konden we beginnen met de wedstrijd.

Nadat Patrick de juiste kant gekozen had met tossen, kon de wedstrijd beginnen met een service aan onze kant. Na deze fan-tas-tische service, 3 meter naast het veld, begonnen we goed… Toch hielden we onze hoofden omhoog en bleven we door te spelen. Na wat goede passjes van Renske konden deze worden afgemaakt door de aanvallers van ons. Wel hadden we wat moeite met het blok zetten bij de links buiten van Meerkerk. Toch stond het scorebord met Tim erachter uiteindelijk op 24-19 voor OKK en deze setpoint werd door ons rustig afgemaakt en zo was de eerste set binnen.

De tweede set begon, heel verrassend, Meerkerk met serveren en ze hadden gelijk een goeie serie ballen waar we moeite mee hadden. We gingen iets te positief de set in en waren hierdoor de concentratie een beetje kwijt. Na wat slordige foutjes was de coach genoodzaakt bij een stand van 4-9 een time out aan te vragen. We moesten ons meer concentreren op het spel. Na deze oppepper maakte we gelijk wat punten en zorgde we voor wat hoop in ons team. De bal werd na een goeie pass een paar keer op buiten gegeven waarnaar Tim of Patrick hem goed afmaakte. Maar helaas kwam er weer een lastige service reeks van Meerkerk en dat zorgde ervoor dat we weer een oppepper nodig hadden bij een grote achterstand, 9-18. Wederom heeft deze geholpen en we kwamen weer terug. Helaas was de achterstand te groot, maar met een set verlies van 20-25 gingen we met opgeheven hoofd naar de derde set.

Met wat gewisseld te hebben begonnen we de set met Thom op de diagonaal en Sam en Patrick op de buiten. De set gingen we gelijk op, maar toch stukje bij beetje kwamen we op een voorsprong. Nu ook de sets op de midden beter werden konden Tib en Rens daar ook laten zien wat ze konden. Nadat Patrick nog een bal rond de 4 meter op de grond bonkt was er paniek, paniek! Bij Meerkerk en werd aan Ivone, de scheids, gevraagd of ze een time-out mochten, maar deze was voor hun te laat en we wonnen de set met 25-19.

Wederom gingen we net zoals in de 2e set positief onder het net door naar de andere kant en dit keer pakte dit goed uit. De concentratie werd vast gehouden en we kwamen al gauw op een goeie voorsprong. Met een scorende sprongservice van Patrick hadden we al gauw een voorsprong van 7-2 en dit was voor Meerkerk de tijd voor een time-out. Maar deze was tevergeefs, want we gingen op hetzelfde tempo verder en maakte er een voorsprong van 15-6 van. Weer probeerde Meerkerk ons gek te maken met een wissel maar ook dit werkte niet. Met een stand van 23-11 hadden we wel het idee dat we konden winnen. Maar dit werd veel spannender dan had gehoeven. Ze bleven scoren en onze communicatie naar elkaar werd steeds minder positief en zo kwam Meerkerk steeds verder terug. Maar gelukkig was daar eindelijk een punt voor ons. Maar na een mis communicatie tussen Thom en Jos was daar opeens een groot gat in de blok waar de buiten van de tegenpartij goed gebruik van dacht te maken. Maar hij raakte hem helemaal fout en sloeg hem uit. Dus met een beetje geluk wonnen we de set, na te lang gewacht te moeten hebben, met 25-20!

En na een beetje rekenen komen we tot de conclusie dat we de eerste wedstrijd van ons seizoen gewonnen hebben met 3-1! Nadat we Meerkerk een handje hadden gegeven konden we onze overwinning gaan vieren. Met de goede moet van onze eerste overwinning gaan we snel door naar de volgende wedstrijd die de volgende dag al weer was.

Jongens A