zaterdag 20 februari 2016 moesten we naar Hendrik-Ido-Ambacht. We wisten al dat het een spannende wedstrijd zou worden omdat het vorig seizoen ook een spannende wedstrijd was. Machlon en Erik konden niet dus was Sara meegegaan. De selectie was dus Martijn de B (passer/loper), Martijn de R(passer/loper), Jelte (midden), Sara (midden), Bertijn (diagonaal), Natalie (libero), Marijn (passer/loper) en Michel (spelverdeler).

De eerste set zat Martijn de Rover op de bank. Later werd hij erin gewisseld voor Marijn.  Zoals altijd moesten we nog even inkomen. Toen kwamen we in ons spel. Het serveren ging goed, maar de pass liep minder. Toch kwamen er nog goede aanvallen en scoorden we veel punten. Ook door veel fouten van de tegenstander kregen we een voorsprong. We wonnen deze set dan ook met een stand van 17-25.

De tweede set begon Martijn de Rover op de bank. Deze set was de slechtste van allemaal. We begonnen al met verkeerde posities en de tegenstander maakte hier gebruik van. Vollido maakte veel lawaai door een trommel aan de zijkant. Hierdoor ging het nog slechter. Na twee time-outs ging het nog steeds niet beter. Vollido bleef goed serveren. Toen kregen we een goede pass en die maakte we gelijk af. We kwamen weer terug, maar dit was te laat. We verloren de set met 25-10.

De derde set begon Martijn de Rover op de bank. Later werd hij erin gewisseld voor Bertijn. Deze set ging heel goed. De service ging lekker en de aanval ook. We maakte zelf weinig fouten. Vollido was opeens veel stiller dan in de 2e set en de trommel hoorde je ook niet meer. Aan de eind van de set stonden we weer niet goed, maar gelukkig serveerde Martijn de Rover de set uit. De stand werd dan ook 9-25.

De vierde set stond iedereen goed. Bertijn begon deze set op de bank. Het serveren ging goed en de posities bleven de rest van de set ook goed. Alleen de posities van Martijn de Rover gingen niet helemaal goed, omdat Martijn nooit op dia speelt. Verder ging de aanval weer goed en maakte we veel punten. We stand bleef lang gelijk, maar uiteindelijk wonnen we de set toch met 17-25.

We hebben de wedstrijd dus met 3-1 gewonnen. De conclusie is  dat de aanval goed ging, maar dat we nog veel op het positiespel moeten trainen. De volgende wedstrijd van jongens B is op vrijdag 26 februari tegen Fusion. We zouden het leuk vinden als er mensen komen kijken. Als we deze wedstrijd winnen is de kans dat we kampioen worden heel groot. Fusion heeft ook met 3-1 van Vollido gewonnen dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden.