Volley-Meerkerk is al vaak de tegenstander geweest van OKK. Vele van deze ontmoetingen staan garant voor een spannende pot volleybal met aan beide kanten goed volleybal. Deze wedstrijd mag langzamerhand terecht een derby worden genoemd. Ook deze competitie kan het publiek zich vermaken met deze derby. Dit keer hangt er meer af dan alleen de winst en eer, namelijk het kampioenschap. 

Eén van de twee belangrijkste wedstrijden was dit seizoen al gespeeld. Voor vanavond stond de tweede belangrijke wedstrijd voor de boeg.  Opnieuw was Volley-Meerkerk de tegenstander. Momenteel hebben we een voorsprong van 4 punten op deze ploeg. Mocht er deze avond gewonnen worden, dan kunnen wij veel punten uitlopen op de huidige nummer twee van de competitie. 

Stiekem waren er hier en daar wel wat lichte zenuwen. Te had te maken dat Volley-Meerkerk volle bak moest spelen om het kampioenschap in het oog te houden. Er zou dus vanaf het 1e punt gelijk veel druk zijn van de tegenpartij. Dit viel de 1e set ook op. Bij OKK waren de eerste paar punten rommelig en een kleine achterstand werd gecreëerd. Echter bleven we verder wel geconcentreerd en nuchter spelen. De set was immers nog jong en er was nog genoeg tijd om de rommeligheid eruit te halen. Vrij snel was de achterstand weggewerkt en bleek OKK deze set in de handen te hebben. Goed en geconcentreerd werd de stil uitgespeeld met 25-21.

Tevreden werd er op de 1e set teruggekeken. Wij waren weer een puntje uitgelopen in de competitie en Volley-Meerkerk keek weer tegen een achterstand aan. De tweede set ging verder waar de 1e set stop werd gezet. Aan beide kanten werd er goed gespeeld. In vergelijking met de vorige wedstrijd niet het hoogste niveau wat beide teams aan elkaar hebben laten zien, maar zeker niet onaardig om aan te kijken. Dit was zeker aan het publiek te merken, wat een sfeervolle zaal bezorgde. Uiteindelijk werd deze tweede set ook binnen gesleept met 25-23.

Er hing een goede sfeer binnen het team, omdat Volley-Meerkerk zijn tweede dreun te verduren had. Belangrijk was om ook deze set binnen te halen. In de vorige Derby verloren we deze set en kreeg Volley-Meerkerk de kans om een 3-2 winst te behalen. Dit lukte toen echter niet. De scherpheid was gelijk terug bij het team. De cijfers van deze derde set vertellen eigenlijk hoe het spel verliep. Met 25-16 werd er gewonnen en dus is de winst binnen.

Richtlijn voor de 4e set was om Volley-Meerkerk deze avond niks te geven. Bij een 4-0 winst zou onze voorsprong van vier naar negen punten gaan in de competitie. De wedstrijd ging echter met deze 4e set langzaam als een nachtkaars uit. Beide teams wisten waar ze aan toe waren en de strijdlust bij Meerkerk werd minder. Met minder goed spel werd echter wel voldaan aan de opdracht en werd de set binnen gehaald met 25-23.

Uiteindelijke mag er deze avond terecht worden gezegd dat de beste vanavond wint. Met nu 2x keer een winst is het kampioenschap binnen handbereik. Echter mogen we niet verslappen tegen een aantal geduchte tegenstanders. Graag nodigen wij u uit bij de komende wedstrijden om Jongens A naar het kampioenschap te juichen.

Jongens A