6 April de dag dat iedereen druk bezig is met het stemmen op het referendum. Dit geld alleen niet voor JA1 van OKK 70 want we hebben een wedstrijd te spelen tegen HLB Van Daal. Iedereen was lekker op tijd dus we konden lekker vroeg inspelen. Allen was er even voor de wedstrijd wat paniek. Tijdens het inspelen kreeg onze scheidsrechter een telefoontje met het bericht dat Coert (onze spelverdeler) zich vast had gespeeld en niet deel mocht nemen aan deze wedstrijd.

Iedereen is klaar voor de wedstrijd er is getost, ingespeeld en handen geschud. De opstelling moest wel even verandert worden nu Coert niet mee mocht spelen. Gelukkig hadden we een 2e set upper met ons mee namelijk Michel de Bruijn uit jongens B1. Ook hadden we Martijn de Bruijn en Jelte Wietses uit jongens B1 meegenomen. Bij jongens A1 was er niemand afwezig. De bank werd tijdens de eerste set warm gehouden door onze coach Max, Vast gespeelde Coert. En omdat we met een libero speelde stond Martijn, Jos of tim even aan de zijkant. Gedurende de eerste set merkte we aan ons zelf dat we nog even in het gevoel van de wedstrijd moesten komen. We maakte zelf redelijk wat fouten en waren scorend minder. Maar door ons eigen spel te spelen en ons gebrul heeft te set tot een winst van 28-26 geleid.

Dan door naar de tweede set. Hier en daar waren er kleine aanpassingen in het team de midden mannen werden om gedraaid en Jos werd weer passer loper en Rens werd weer midden aanvaller. Jelte kwam er later in voor Rens. We speelde de set beter als de eerste iedereen zat lekker in de wedstrijd er werden veel minder fouten aan onze kant gemaakt en veel meer bij de tegenstander. De drive in ons team zat er goed in. Met zicht op het kampioenschap hadden we sowieso de drive om deze set en wedstrijd te winnen. Ondanks dat er met de opslag 2 balen onder het net door zijn gegaan hebben we de set terecht gewonnen met 25-19.

Met de vast beradenheid om deze set binnen te halen begonnen we aan de derde set. Jos mocht beginnen met de service. Ondanks dat Jos niet helemaal fit was door zijn schouder heeft een zeer mooie serie van 12 punten weten te scoren. de tegenstander wist niet wat ze met zijn balen moesten doen de ene ketser na de andere. Na zoon enorm groot gat geslagen te hebben wist de tegenstander niet meer wat ze moesten doen. Er was veel frustratie en verwarring bij de tegenstander. Ondanks de mooie serie en het goede spel van ons maakte HLB nog wat punten. Maar ter vergeefs. De set eindige de in een snelle 25-11.  ‘

Met de winst al op zak door naar de 4e set. Natuurlijk waren we van plan om deze set te pakken. Met de zelfde opstelling als de eerste set begonnen we. Al snel merkte we dat HLB gebrand was om deze set te pakken. We konden maar niet los van de komen. Er werden veel fouten aan onze kant gemaakt maar ook de tegenstander is beter gaan spelen. Het bleef de hele wedstrijd nek aan nek. Doordat de focus minder was geworden hadden we veel moeite om bij HLB te blijven. Ondanks dat we alles eraan gedaan hebben om de set te winnen is het helaas niet gelukt. De eindstand van de 4e set was 25-19 voor HLB.

Veel tijd om te herstellen van deze wedstrijd zit er voor ons even niet bij. Want op Vrijdag 8 april staat onze kampioenswedstrijd voor de boeg. Met deze winst maken wij ons op om tegen WIK te winnen en het Kampioenschap binnen te halen.

JA1