Vrijdag 15 april 2016 stond een belangrijke wedstrijd voor de boeg. Door de bijzondere wending aan het einde van de competitie moest er deze wedstrijd gewonnen worden om kampioen te kunnen worden. De tegenstander was HLB van Daal/DS uit Den Dungen. Aan de competitiestand te zien, lijkt dit geen lastige tegenstander. De vorige wedstrijd die met 3-1 werd gewonnen zei echter het tegenovergestelde.

Een compleet en enthousiast jongens A maakte zich op voor de 1e set. Deze set werd uitstekend geopend. Het doel was een 4-0 overwinning boeken, waardoor Volley-Meerkerk onder druk wordt gezet in de strijd om het kampioenschap. Overtuigend werd er gepasst en aanvallend werd dit mooi afgemaakt. Er werd snel uitgelopen, wat resulteerde in een eerste setwinst van 25-15.

De tweede set verliep minder soepel dan de eerste set. Doordat jongens A minder geconcentreerd was en een aantal bijzondere beslissingen van de scheids ontstond er hier en daar wat irritatie en frustratie. Dit betaalde zich uit in een kleine achterstand. Na een korte time-out waarin iedereen even zijn gal spuwde bewees OKK weer waarom zij de koploper waren. Minder overtuigend, maar toch met de hakken over de sloot werd deze set ook gewonnen met 25-21.  

In de derde set wilde we het spel uit de tweede set rechttrekken. De stress en spanning uit de 2e set was weer weggezakt en er werd vrij gebald. Dit resulteerde al gauw in een grote voorsprong. Aan het einde van de set kwamen de slordigheidjes echter wel weer om de hoek, maar het was al te laat voor HLB. Deze moesten voor de derde keer op rij een set-verlies incasseren. Dit keer met 25-17.

De winst was al binnen, toch was deze 4e en laatste set van de avond misschien wel de belangrijkste set van de competitie. Wanneer deze set gewonnen zou worden, zouden we het ons een stuk makkelijke maken om kampioen te worden. De druk op het team was groot. Misschien wel bijna te groot, want al gauw werd er tegen een achterstand aangekeken. Deze achterstand was ook oorzaak dat HLB goed stond te ballen. Echter wist OKK deze achterstand om te bouwen in de voorsprong. HLB wilde echter alles uit de wedstrijd halen en lieten ons niet zomaar met een 4-0 overwinning naar huis rijden. Daarom gingen we na 25 punten nog gezellig door met volleyballen. Ondanks de vele aanmoedigingen van het publiek voor de thuisploeg wisten ze deze 4e set niet te winnen. De 4e set is met veel strijd en moeite gewonnen met 29-27.

Door deze 4-0 overwinnen heeft jongens A de eerste plek in de competitie behouden. De nummer twee van de competitie; Volley-Meerkerk liep afgelopen weekend een dure set verlies op tegen de degradatieploeg. Willen zij nog in de race blijven, dan moeten ze aankomend weekend met 4-0 winnen van Wik-Univé.

De datum van de kampioenswedstrijd is nog niet bekend. Toch nodigen wij u van harte uit om ons aan te komen moedigen. Jongens A heeft nog één set nodigen om kampioen te worden. Wanneer de datum bekend is, delen wij dit met u mee. Wij hopen jullie allen te zien op ons kampioensfeest

Jongens A