Afgelopen zaterdag mocht ook jongens A starten met het seizoen. Na wat vertrokken spelers is dit team iets vernieuwd. Naast Jelte, die vorig seizoen al heeft meegespeeld, is Machlon bovendien officieel in het team geplaatst. Op de verenigingsdag hadden wij als eerste met de nieuwe selectie gespeeld . Deze try-out wedstrijd verliep vrij goed en dat werd beloond met een winst.
Maar ik dwaal wat af van het verhaal.

Dit was dus onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander nummer een was Fusion uit Rotterdam Alexander.  Er gingen verhalen dat dit een team zou zijn waar jongens B vorig jaar met enig gemak van won. Dit bleek deels een illusie toen we arriveerden in de zaal. Het team van de tegenstander bestond wel degelijk uit wat jongere spelers uit jongens B, maar ook oudere, sterkere spelers maakten er deel van uit.
Bij het inspelen trokken we alsnog de conclusie dat dit wel een makkelijke wedstrijd moest worden.

Maar misschien was dat juist de mentale fout.
De eerste zet kende wel een sterk begin, maar iets verderop gaven we toch wat veel, wel onnodige,  punten weg. De foutjes zaten in dingen als communicatie en de servicepass. Deze punten bleven de hele wedstrijd wel zichtbaar.
Toen we merkten dat ze toch wel te dichtbij kwamen zetten we ze uiteindelijk op hun plek. We pakten de 25-17 winst in deze set. Deze set kan ongeveer het gemiddelde van de wedstrijd worden genoemd qua niveau en gevoel.

De tweede set werd gekenmerkt door… irritatie (dat is het goede woord). Dat vloeide niet alleen voort uit het wat zwakke spel dat we deze set lieten zien, want het ging zeker niet soepel, maar ook wat er aan de rand van het veld gebeurde. De scheids maakte nogal vaak wat dubieuze beslissingen die nu niet vaak in ons voordeel waren. Ook verliep de puntentelling niet zo soepel. Dit was al zo in de eerste set, maar het vervolgde en ook deze fouten waren niet in ons voordeel. Dit leidde tot wat korte gesprekken met een enigszins cynische ondertoon naar de tegenstander. We moesten ons echter daar niet mee bezighouden om gefocust te blijven.Inmiddels was de achterstand ongeveer acht punten. De set was ergens al wel verloren. We hadden vooral moeite met een scherpe service van de tegenstander. Toch lukte het nog om het gat aardig dicht te improviseren. Waar dat vandaan kwam, is tot nu toe nog een raadsel. We eindigden 25-22 in het nadeel van ons.

Wat irritatie richting de zijlijn en scheids bleef wel bestaan in de rest van het duel. Dit weerhield ons er niet van, toch nog even te laten zien waarvoor we kwamen: Fusion de grond instampen. Maar de puntentelling liep weer eens in de soep. Ook al stonden we voor. Een slap beginnetje werd direct omgebogen tot een geleidelijk groeiende voorsprong. Maar de puntentelling liep weer eens in de soep. Ook al stonden we voor, de ergernis liep vrij hoog op. De eerder genoemde cynische ondertoon kwam weer krachtig terug. In de eerstvolgende time-out sprak de interim-coach de woorden: “laat de bal het woord doen”. Daar gingen we mee verder. Het team kreeg meer uitstraling, kracht en vertrouwen. Dit werd beloond met een 25-10 winst. Harde cijfers die we eerder hadden moeten tonen.

Op dat moment hadden we nog een taak: die vier punten pakken en die vijfde set niet uitlokken. Met nodige inspanning wisten we een comfortabele, maar niet al te grote voorsprong te behalen. Niet veel pieken en dalen te bekennen in deze set. Uiteindelijk grepen we de winst met 25 - 16.

Met een 3-1 zege en vier punten moesten we dan genoegen nemen, terwijl de verwachtingen wat wel hoger lagen.

Natuurlijk had iedereen zijn mindere en betere momenten, maar deze eindzege hadden we vooral te danken aan slim serveren, wat series als gevolg had, en de buitenaanvallers die nog tamelijk konden aanvallen.

Tot slot gaat er nog dank uit naar de chauffeurs die toch tijd hebben gevonden en genomen om te rijden. (De communicatie omtrent een schema verliep nu niet zo soepel). Ook nog bedankt voor de invallende-coach, tevens de voorzitter, Martien.

We hopen volgende keer minstens 100% beter te spelen dan afgelopen zaterdag, want we maakten het onszelf wel te lastig.
Vanzelfsprekend is publiek van harte welkom bij de volgende thuiswedstrijd. (30-9 om 19.45 uur in de Wielewaal).

Gegroet,

Jongens A