Dit seizoen heeft Jongens B1 een paar ervaren spelers verloren, en er weer een paar jongere spelers uit Jongens C van vorig seizoen gekregen. Verwachtend dat het nog wennen zou zijn met de posities en dat de jongens van de C nog moesten wennen aan het hogere net. De kampioen van de Hoofdklasse vorig jaar gaat dit jaar weer in de 1e klasse proberen mee te draaien. De doelstelling van Jongens B zou zijn dat we plezier hadden en dat we als team beter zouden worden. De selectie: passer-loper (Niek van Houwelingen, Jasper Oussoren, Martijn de Bruijn), spelverdeler (Michel de Bruijn), middenaanvaller (Martijn de Rover, Niek van Dieren, Bjorn de Ruiter), diagonaal (Erik den Breejen, Bertijn de Ruijter). De coaches van dit seizoen zijn Patrick de Bruijn en Bart de Ruijter. Ook hebben we dit seizoen een nieuwe aanvoerder: Michel de Bruijn

 

Na een succesvolle eerste serie trainingen, waarbij het positiespel al verassend goed ging keken we al uit naar de eerste wedstrijd. De eerste wedstrijd was tegen VC-Wik Groot-Ammers JB 1op verenigingsdag. Deze wedstrijd liep al verrassend goed. Deze eerste wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Zaterdag 24 september was het zover. Het nieuwe Jongens B moest in Bleskensgraaf aantreden tegen SNA. Deze wedstrijd liep voor de tweede keer met de nieuwe samenstelling verassend goed. Vooral de service was uitzonderlijk goed. De wedstrijd werd overtuigend met 4-0 gewonnen met setstanden van: 18-25, 13-25, 15-25 en 11-25.

 

Vol moed en met een goed teamgevoel ging Jongens B weer verder met trainen. Er werd weer goed getraind. Zaterdag 8 oktober mocht Jongens B een thuiswedstrijd spelen tegen VC Wik Groot-Ammers. Deze wedstrijd werd zeer makkelijk gewonnen. De wedstrijd was eigenlijk meer een serveeroefening dan een wedstrijd. Setstanden: 25-5, 25-6, 25-8 en 25-6. Jongens B staat na deze wedstrijd op 10 punten uit 2 wedstrijden.

 

De maandag erna werd er weer goed getraind. Aan het einde van de week stond er weer een wedstrijd op het programma. Jongens B moest thuis tegen AVVA JB1. Ook deze wedstrijd werd makkelijk gewonnen met 4-0. Setstanden: 25-9, 25-8, 25-15 en 25-9. Bij deze wedstrijd werd ook weer zeer goed geserveerd. We scoorden heel veel punten met onze goede servicedruk.
 

Zaterdag 22 oktober moest Jongens B weer tegen SNA JB 1. Deze wedstrijd kregen we al meer tegenstand dan in de eerste paar wedstrijden. De eerste set wonnen we met 25-17, de tweede set met 25-21 en de derde set gebeurde er iets wat niemand wilde. Bjorn knakte door zijn knie, en moest naar het ziekenhuis. Zijn blessure houdt hem zes weken aan de kant. Toch werden de derde en de vierde set gewonnen met 25-15.

Iedereen was enthousiast, omdat we al drie keer 4-0 hadden gewonnen. Iedereen ging met een goede instelling verder met trainen. We zagen al uit naar de 2 wedstrijden in 1 week. Woensdag 26 oktober was het zover. Volley Meerkerk JB1 – OKK’70 JB1. De nummer 1 tegen de nummer 2. We kwamen op tijd in Meerkerk aan. Vol goede moed gingen we de wedstrijd in. De eerste set werd redelijk eenvoudig binnengehaald. Setstand: 15-25. De tweede set liep al een stuk rommeliger. We maakten veel eigen fouten en gingen mee in het spel van de tegenstander. Maar door de goede servicedruk wonnen we de set met 14-25. De derde set was het spannendst van alle sets dit seizoen. We gingen de hele set gelijk op. Op een gegeven moment stond het 25-24 . Nadat een speler van de tegenstander een 3 meter aanval deed en hierbij voetfout maakte, kwamen we weer gelijk. Deze set werd knap binnengesleept met 25-27.  Deze wedstrijd werd dus met 4-0 gewonnen.

Vrijdag 28 oktober mocht Jongens B weer aantreden tegen AVVA JB1. De eerste set begonnen we zeer sterk. Alle ballen werden van de grond gehaald. Deze set werd eenvoudig binnengehaald met 7-25. De tweede set verliep hetzelfde als de eerste, we stonden weer goed te spelen. Ook deze set werd binnengehaald met 7-25. De derde set liep wat rommeliger. We maakten meer eigen fouten en de tegenstander kwam in hun spel. Maar door onze goede servicedruk wonnen we de set met 16-25. De vierde set begon Martijn de Bruijn op de midden, omdat Martijn de Rover last had van zijn oog. Dit bleek geen goede wissel te zijn. We kwamen op een achterstand van 10-7. De Martijns gingen weer op hun normale posities staan en we kwamen op een voorsprong van 10-17!!. Deze set werd vervolgens binnengesleept met 15-25.

Na 6 wedstrijden te hebben gespeeld staat Jongens B op een puntentotaal van 30!! De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 5 november. U/jij bent van harte welkom om ons aan te komen moedigen:)