Vandaag (05 nov) was een bijzondere dag, maar dit verhaal begon allemaal heel dramatisch. Ons team bestaat maar uit 6 personen, waarvan er deze wedstrijd maar 4 aanwezig zonden zijn. Gelukkig kunnen wij altijd rekenen op de meiden van meisjes A: Nathalie, Lieneke en Sara. Jammer genoeg kon Lieneke niet en zouden we dus zonder reserve speler weg moeten. Dit viel nog wel te overzien, het werd echter nog erger: Sara heeft ontzettend last van haar duim, dus gaf aan dat ze waarschijnlijk niet alle sets kon spelen. En of dat nog niet erg genoeg was, werd Annelie ook nog eens ziek, zo ziek dat ze echt niet mee kon. Uiteraard gingen wij heel hard aan de slag om meisjes uit meisjes A, B en zelfs C mee te vragen om mee te doen. Toen we vanochtend verzamelde bij de Wielewaal dachten we dat we iemand hadden kunnen vinden die mee wilde spelen. Dit bleek echter een misverstand. Er waren verder geen opties meer, dus zijn we maar met vijf personen vertrokken, waarvan twee met een blessure.

Gelukkig waren we redelijk op tijd vertrokken, want onderweg reden we drie keer fout. Uiteindelijk kwamen we gelukkig veilig aan in Hoogvliet. In de auto hadden we bedacht hoe we wilden spelen met vijf spelers. We besloten om te spelen met twee spelers voor en drie achter. Sara en Gerlinde gingen op midden, Nathalie en Aline op buiten en Lotte als spelverdeler. We verwachten dat het redelijk chaotisch zou worden in het veld, maar dat viel alles mee doordat Tim duidelijk had uitgelegd hoe we moesten staan en hoe het systeem werkt zonder 6de speler.

We gingen ontzettend enthousiast de wedstrijd in, want we wilden zeker uit de wedstrijd halen, wat er te halen viel. We begonnen dan ook gelijk met een 8-0 voorsprong!! Later kwam deze buffer goed van pas. Toen we op de helft van de eerste set waren, moesten we al een time-out aanvragen, want Gerlinde had last van haar astma en de rest was ook al aardig vermoeid van het intensieve spel. We merkte dat met zijn vijven spelen toch een stuk vermoeiender is. Gelukkig is het de tegenstander niet gelukt om ons in te halen, ondanks het feit dat ze steeds beter gingen spelen. We hebben deze set gewonnen met 25-18.

De tegenstander begon de tweede set heel sterk. Toch hebben we geen moment de moed opgegeven en hebben we ons uiterste best gedaan. We verloren de set, maar wel met een opgeheven hoofd (19-25).

De derde set gingen we er weer met nieuwe moed tegenaan. Door onder andere een prachtige serves-serie van Lotte begonnen we de set met 11-0 voorsprong. Dit gaf ons ook de mogelijkheid om even bij te komen. We bleven steeds goed spelen en we wonnen de set met 25-19.

De vierde set was de spannendste set die we ooit gespeeld hebben! De tegenstander mocht beginnen met serveren, maar serveerde in het net, daardoor konden wij een serie punten maken met onze opslag. Hierdoor begonnen we weer met een voorsprong. We begonnen echter te merken dat we ontzettend moe waren en dat de tegenstander duidelijk nog meer energie had dan wij. Maar toen we op een gegeven moment 19-21 achter stonden, ging er bij ons een knop om. We zouden winnen, hoe dan ook. We waren namelijk te vermoeid om nog een vijfde set te spelen. Door onze vechtlust bleven we steeds knallen. De tegenstander deed ook aardig zijn best, maar door een prachtige aanval van Nathalie sloten we de set uiteindelijke af met 32-30 winst! We waren buiten onszelf van blijdschap!

Wat begon als een dramatisch verhaal, is geëindigd met groot vreugdekabaal ;)