Afgelopen zaterdag stond alweer de eerste wedstrijd van 2017 op het programma. De dames van OKK ’70 hebben gebruik gemaakt van de korte ‘winterstop’ om de vermoeide spieren rust te geven en te focussen op de tweede helft van het seizoen.
De tegenstander was VCN, thuis werd van deze ploeg ruim werd gewonnen maar gezien de wijzigingen binnen het team was er van de onderschatting geen sprake. Met 7 speelsters werd er afgereisd naar Capelle a/d Ijssel.

De eerste set startte voortvarend. Het was even wennen aan de grote, rumoerige hal maar de rust van de afgelopen weken heeft goed gedaan. De pass die vaak een punt van aandacht is geweest afgelopen maanden liep nu lekker waardoor de aanvalsters goed bediend konden worden. Een soepel glijdende vloer zorgde ervoor dat er vaak nog net een handje onder de bal geschoven kon worden wat vertrouwen gaf. Dit alles zorgde voor vrolijke gezichten aan de kant van OKK en de eerste gewonnen set van het nieuwe jaar was al snel een feit.  

De tweede set werd dit goede spel voortgezet; door goede serviceseries en stabiel spel stond er ‘ineens’ 25-10 in het voordeel van OKK op de borden. Daar hoeven verder niet veel woorden over vuil gemaakt te worden.

De psychisch moeilijke derde set… die bleek ook psychisch moeilijk te zijn. De service haperde hier en daar, het bleek lastiger de spelverdeler te vinden in de pass en de aanval kwam minder uit de verf. Gelijke setstanden op het bord en langere rally’s over en weer waren het gevolg. Trainer/ coach Paul waagde er een aantal time- outs aan waarna het spel langzaam maar zeker wat beter begon te draaien. Door een aantal vlotte aanvallen van onder andere Jorinde Meijer, die liet zien dat de enkelblessure tot het verleden behoort, werd deze alsnog gewonnen met 25-19.

OKK was vastbesloten 5 punten uit Capelle vandaan mee naar huis te nemen. Ook deze set verliep wat stroef, mogelijk speelde de vermoeidheid hier en daar toch mee maar het bleek lastig een voorsprong te nemen. VCN speelde slim spel waar OKK niet altijd antwoord op had. Toch bleef er vertrouwen in een goede afloop; OKK liet zien net even wat meer in huis te hebben en aan het einde van de set lukte het dan toch dat gaatje te slaan in de setstand. Ook de vierde set werd winnend afgesloten, wat die felbegeerde 5 punten en daarmee een 3e plek in de poule veilig stelt.

Volgende week, 20 januari, wacht Vollido, thuis in de Wielewaal om 19.45 uur. De verwachting is dat de goede lijn voort wordt gezet, maar supporters zijn daarbij natuurlijk altijd een vereiste. Tot dan!