Na de victorie van afgelopen donderdag op Zuvo, moesten we twee dagen later weer aantreden en wel tegen Sliedrecht Sport. Onze vorige wedstrijd tegen Sliedrecht Sport liep uit in een misslag maar deze keer hoopten we op een beter resultaat.

In het kader van een gezonde wedstijdvoorbereiding hadden we besloten om als vervoersmiddel de fiets te kiezen – Sliedrecht ligt immers niet ver weg – en na onderweg iedereen opgepikt te hebben kwamen we met z’n allen aan bij sporthal de Stoep. Na onze tweede warming-up (de fietstocht als eerste warming-up beschouwd hebbende) begonnen we vol enthousiasme aan de wedstrijd. In de eerste set gingen we ongeveer gelijk op met onze tegenstander maar wij bleken sterker; we wisten de set naar onze hand te zetten met als uitslag 25-27.

Maar in de tweede set, nog vol van de winst van vorige set (we hadden een punt gepakt van de koploper!) ging het beduidend minder. We waren niet geconcentreerd naar behoren en al snel stonden we achter. Na een time-out wisten we dat het anders moest en gaven we al onze energie, met als resultaat dat we weer terugkwamen. Helaas bleek dat te laat, want we verloren de set met 25-18.

De derde set leek in niets meer op de eerste set. Waar de eerste set de moeilijkste ballen van de grond af werden gehouden, vielen nu geregeld de makkelijkste ballen op de grond. Ook moest Sara, onze trouwe spelverdeelster, het veld ruimen wegens een blessure. We scoorden af en toe een punt maar lang niet genoeg; de uiteindelijke setstand was 25-11 in het voordeel van onze opposant.

Na aanwijzingen van onze trouwe coach Leon begonnen we aan de vierde set. Al gauw bleek dat ons energieniveau gering was en daar maakte Sliedrecht Sport handig gebruik van, wat vrij snel resulteerde in een flinke achterstand. zelfs de bemoedigende woorden van Leon en onder andere Quinty (Als we deze set winnen komt er een vijfde set! We hebben nog niet verloren!) mochten niet baten. Een beschamende 25-06 was het resultaat en dat maakte de wedstrijduitslag 3-1 voor de Sliedrechters.

Aldus begonnen wij de wedstrijd sterk maar zwakten af. Het was geen wedstrijd om trots op te zijn (behalve voor Hillianne want zij speelde uitmuntend!) maar wel een wedstrijd om veel van te leren. Onze volgende wedstijd is aanstaande zaterdag in Zundert (wij mogen nogmaals spelen tegen Zuvo) en hopen op een betere uitslag. Want zoals men zegt; na regen komt zonneschijn.