Even bijpraten na de eerste twee potjes van Heren 2. Een nieuw seizoen in de eerste klasse met een iets andere samenstelling dan vorig jaar. André Schild is gestopt en Cor van Vliet en Johan Timmer hebben zich bij Heren 3 aangesloten. Nieuwkomers zijn de herintredende Pieter de Keizer en Johan van den Bergh die de afgelopen jaren in Heren 1 speelde. Arie Schild zullen we de komende tijd nog niet tussen de lijnen zien omdat hij nog onder het mes moet. Jan van Wijngaarden is weer helemaal fris en fruitig terug na een blessure. Een vaste spelverdeler is er niet en het idee is dit op te lossen met afwisselend Johan Timmer en Michel de Bruijn. Michel is helaas geblesseerd aan zijn sleutelbeen, vooral balen voor hemzelf. Maar gelukkig was Jan Willem Schild bereid om al een keer in te vallen. Arie de Ruijter is dit jaar de trainer voor Heren 1 en om de week mogen ook wij genieten van zijn trainingen. Goed bezig Arie!

Maar goed, genoeg geleuter over randzaken, hoe staat het ervoor binnen de lijnen?  Eerst was Erasmus Volley aan de beurt in de Wielewaal. Dank aan Jan Willem Schild die wilde spelverdelen. We moeten nog een beetje aan elkaar wennen, maar daar had de tegenstander ook last van. Het spel is nog wat wisselvallig maar het ging bij vlagen prima. Kan nog stukken beter. Uiteindelijk was OKK de terechte winnaar (4-0), maar er had best een setje verloren kunnen gaan. Vooral de tweede set was memorabel waar een 17-22 achterstand werd omgebogen in een 25-23 winst.

Toen op naar het schilderachtige Zuidland om deze lijn tegen Bernisse door te trekken. Nick en Pieter waren afwezig, maar gelukkig kon Erik-Jan Oudenes mee als vervanger.  Johan Timmer verdeelde het spel. Net als Erasmus was ook Bernisse dit jaar gepromoveerd en ze hadden in de eerste wedstrijd geen punt gepakt. Goede kansen dus. Het begon vrij tam in de eerste set, er moest even een tandje bij om een achterstand om te buigen in de winst van de eerste set. In de tweede set kwamen we los en met afstand werd de set binnengehaald. De derde set was ook geen probleem, maar Bernisse kwam aan het eind weer een beetje terug in het spel. In de vierde set was de fut er wat uit en lukte het niet om het bonuspunt ook uit de handen van de thuisploeg te ontfutselen, die vastberaden waren om er niet weer met 0-4 af te gaan. Eindstand 1-3, een mooie overwinning en met 9 punten uit 2 wedstrijden sta je zo maar bovenaan. Een mooi begin we gaan zien waar we eindigen. Volgende stop: Next Volley uit.