Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste uitwedstrijd van het seizoen stond op het programma. Het eerste damesteam van OKK ’70 is het seizoen serieus gestart onder leiding van Paul Vossen door een intensief oefenprogramma tegen meerdere teams uit de regio. Dit wierp vorige week direct zijn vruchten af: er werd gewonnen tegen Minerva. Dit smaakte uiteraard naar meer en zodoende traden we optimistisch aan tegen Haaften.

Helaas was passer- loper Nadine v/d Vlies afwezig vandaag, verder was de volledige selectie present.
Nadat er in de kleedkamer ter voorbereiding nog wat handige weetjes werden uitgewisseld over de dekbedden van de tegenstander, bleek bij het inspelen al wel dat de dames van de overkant vaker een balletje hadden geraakt. Niet getreurd, er werd fris gestart aan de eerste set.
Het bleek al direct lastig de pass onder controle te krijgen; de dames van Haaften wisten de ballen goed te raken en daar hadden we niet snel een antwoord een op. Servicedruk ontbrak en zodoende stond er al snel 25-15 op het bord in het voordeel van Haaften.

Ook de tweede set verliep moeizaam. Het lukte niet goed de ballen bij spelverdeelster Wilma van Dusseldorp te krijgen waardoor de aanval haperde. Aan het einde van de set probeerde Paul Vossen het tij te keren door twee wissels in te brengen, Elin Bakker & Rachel van Dam kwamen binnen de lijnen. Dit mocht echter niet baten; ook deze set ging verloren.

De beruchte derde set… deze set startten zoals we geëindigd waren qua opstelling. Haaften was hier nogal van onder de indruk en OKK denderde erover heen: passend en aanvallend liep het beter; vooral op de middenpositie werden er aardig wat punten binnen geharkt. In no-time was de set binnen met 25-16. Op de bank werden de nodige voorbereidingen getroffen op een vijfsetter, je kan er immers niet vroeg genoeg bij zijn.

Helaas lukt het in de vierde set niet dit niveau vast te houden: rommelig spel aan onze kant en de beleving die ontbrak zorgde ervoor dat het niet lukte het niveau van de derde set vast te houden. Haaften bleek echt een maatje te groot: de set ging verloren met 25-18.
Erg zuur en balen, maar met de nodige leerpunten op zak voor komende trainingen gaat er zeker hard gewerkt worden dit seizoen. Volgende week staat Phoenix op het programma, thuisvoordeel in combinatie met een gezonde dosis vechtlust moet er voor zorgen dat de winst weer gevierd kan worden.
Enige support kunnen we natuurlijk altijd gebruiken, dus komt allen: om 20.30 uur in de Wielewaal.