Zaterdag 21 oktober stond er voor MB1 een voorronde voor de bekerwedstrijden op de planning. Na de winst op Voltena de avond ervoor, stonden we (op Willemijn en André na) allemaal fris en fruitig klaar bij de Wielewaal… op naar Oosterhout!

Omdat André in België zat voor Sliedrecht D1, waren er twee vaders zo lief om zijn plek in te nemen... Jan en Johan zouden ons vandaag coachen.

Aangekomen in Oosterhout, stonden onze twee tegenstanders al een wedstrijd tegen elkaar te spelen. En na een poosje te hebben gekeken zagen we dat we het zeker niet makkelijk zouden krijgen. Next Volley (Dordrecht) en VOKO (Oosterhout) stonden daar echt niet slecht te volleyballen. Maar toch bleven we positief en we wilden het beste eruit gaan halen…

Na het warm lopen, inspelen en dat vaste rijtje te hebben afgewerkt, begon onze eerste wedstrijd tegen VOKO. We kwamen al snel tot de conclusie dat het er hier wel wat harder aan toe ging dan bij onze normale wedstrijden. De service was erg hard en af en toe vlogen de ballen ons echt om de oren… wat al snel tot een achterstand leidde. Na een time-out te hebben genomen, gingen we steeds beter volleyballen en we begonnen aan onze inhaalslag, wat erg goed lukte! Rachel sloeg een hele reeks punten achter elkaar en we kwamen steeds dichterbij, maar helaas redde we het net niet en het werd 23-25 voor VOKO. Toch waren we niet erg teleurgesteld want we wisten zelf dat we erg goed hadden staan spelen. Set nummer 2 begon een beetje hetzelfde als de eerste. VOKO zette met hun service erg veel druk en zo liepen zij al snel voor. Ook in deze set begonnen we weer aan onze inhaalslag maar helaas kwam deze veel te laat en zo verloren we ook deze set… 14-25. Helaas, deze wedstrijd 2-0 verloren, ondanks het goede spel.

In de wedstrijd van Next Volley tegen VOKO, die 2-0 werd gewonnen door Next Volley, hadden we al gezien dat Dordrecht een erg sterk team had en dat de kans dat wij de wedstrijd zouden winnen erg klein was… ondanks dat hadden we toch zin in de wedstrijd, want het was een erg goede training. Elke bal goed passen, setup geven en daarna goed afmaken. De kans dat de bal terugkwam was erg groot dus zo zouden we lekker veel kunnen ballen. Voor de wedstrijd werd gezegd, dat als we boven de 10 punten zouden komen het erg knap zou zijn, dus onze focus lag niet op het winnen, maar op de 10 punten halen, wat in beide sets ook is gelukt! Bart Klop (broertje van Rachel en Esther) was assistent-coach ;) en heeft ons in de time-out een erg goed raad gegeven: ‘’altijd blijven lachen’’. Ondanks deze goede raad de wedstrijd 2-0 verloren, dus we zijn niet door naar de volgende ronde. Maar toch weer een ervaring rijker!

Natuurlijk baalde we van ons verlies maar het was niet zo erg, we hebben namelijk erg goed staan volleyballen! We hebben de dag goed afgesloten door gezellig met elkaar te gaan maccen…

Onze volgende wedstrijd is vrijdag om 19:45 in de Wielewaal, allemaal van harte uitgenodigd om ons te komen aanmoedigen!

Liefs,

Meisjes B1