Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport dames 9 op het programma. Helaas kampt het eerste dames team met wat blessures maar kon toch, het zij met wat aanpassingen, beginnen met 10 man sterk aan de wedstrijd.

Hoewel het nog lastig in te schatten is wat de kwaliteit is van de tegenstander, waren de Hardinxveldse dames er wel van overtuigd dat dit een tegenstander was die de spreekwoordelijke kaas niet van zijn brood liet eten. Toch leek dit aan het begin van de wedstrijd wel zo te zijn, met een ijzersterke service van Jorinde Meijer, waar Sliedrecht sport geen enkel antwoord op had, had OKK'70 al snel een mooie voorsprong van 8 punten. Dit duurde helaas niet lang en ook Sliedrecht Sport liet zien uit welk kruit zij was gewassen. De OKK-dames hadden veel moeite met het onder controle krijgen van de service pass. Met een wissel bij een achterstand van 18-20 en een time out bij 23-23 kon de thuisploeg toch de set met 26-24 in eigenzak steken.

Ook de 2e set gingen beide teams gelijk op, de Hardinxveldse dames konden de paar punten voorsprong niet verder uitbouwen. Sliedrecht Sport wist met name door een sterke service de OKK70 formatie goed bij te blijven en bij 18-18 zelfs in te halen. Voor Paul Vossen was bij de 18-20 achterstand de maat vol en nam een time-out. De dames kregen een flinke reprimande en zette hen aan tot scherpte en daadkracht. Deze opdracht voerde ze feilloos uit en konden de achterstand wederom wegwerken en sleepte ook de 2e set binnen met 25-23. De befaamde 3e set deed zijn naam eer aan. Bijna de gehele set keek de Hardinxveldse formatie tegen een kleine achterstand aan. Onzorgvuldig spel en foute services aan eigen zijde zorgde ervoor dat Sliedrecht sport punt na punt wist te score. Een vroeg time out kon het tij niet keren, de dames leken de achterstand niet weg te kunnen werken. Toch wist de thuisploeg zich tegen het einde van de set te herpakken en werd ook deze set met 25-19 binnen gehaald. De laatste set leek Sliedrecht sport gebroken en denderde OKK70 met veel machtsvertoon over de Sliedrechtse dames heen. Een discutabele bal in het voordeel voor de thuisploeg maakte weinig verschil voor de uitslag: 25-19 . Met als resultaat een mooie 4-0 winst!