Het seizoen is lekker op gang en Heren 2 doet goede zaken. Het voornemen om met regelmaat verslag uit te brengen was even in de ijskast gezet na een niet nader te noemen teleurstellende wedstrijd ….waar we het verder niet meer over hebben…

Volleyballend is de draad al weer goed opgepakt door eerst uit Volley Voorne met 1-3 te verslaan en vervolgens thuis Move4U thuis met 3-1.  Nu stond er afgelopen zaterdag WIK op het programma en vooraf werd een lekker potje verwacht van twee aan elkaar gewaagde teams. Dat werd het ook, vooral voor OKK die een afgetekende 0-4 overwinning neerzette. De wedstrijd begon heel laat door uitloop van andere wedstrijden wat heren 2 de gelegenheid gaf om eerst eens af te kijken hoe Zaanstad het WIK 1 probeerde moeilijk te maken. De selectie van H2 was wat krap door afwezigheid van Reinier en Jan W, maar gelukkig was Erik-Jan bereid om mee te gaan en was Michel weer terug na een blessure om Johan op de spelverdeling af te wisselen.

In de eerste set begonnen Erik-Jan en Michel op de bank en ging de wedstrijd van start. Het werd misschien wel de beste wedstrijd van H2 in dit seizoen tot nu toe. Het was scherp, de pass lag goed waardoor de midden goed kon worden aangespeeld en er kwam eigenlijk geen slechte fase in de wedstrijd. Deze eerste set ging vrij gelijk op tot ongeveer 15 punten waarna een niet meer te overbruggen gat werd geslagen: 18:25. Vooral als de thuisspelende ploeg met de spelverdeler voor stond, waren ze kwetsbaar en daar maakte H2 goed gebruik van door een lage foutenlast in de service en uitstekende blokkering.

De tweede set begon in dezelfde opstelling als de eerste. Het bleef lang gelijk opgaan, wel met steeds een lichte voorsprong voor OKK’70. Halverwege de set werd met een dubbele wissel Erik-Jan en Michel gewisseld voor Johan T en Nick om langer drie aanvallers te houden. De wisseling werd soepel opgepakt in het team. De set werd nipt gewonnen: 24-26, maar eigenlijk was er nooit het gevoel dat we hem zouden verliezen. Het spel was goed en vooral op de midden werd de slag gewonnen vanmiddag.

De derde en vierde set werd toch met overmacht gewonnen. Het zelfvertrouwen was hoog, de punten werden makkelijk gemaakt en WIK slaagde er niet in om terug in de wedstrijd te komen: 19:25, 18:25. Een goed gevoel blijft achter tijdens het bier en de bitterballen, een lekker pot en een mooie vierde plek op de ranglijst met maar vier puntjes achter de koploper.