Afgelopen zaterdagmiddag had ons eerste damesteam van OKK'70 een uitwedstrijd op het programma staan in Oosterhout. Dit keer had coach Paul Vossen 10 speelsters tot zijn beschikking. De middenaanvaller Jorinde Meijer, die de afgelopen wedstrijd tegen Sliedrecht Sport in het verslag van de tegenstander werd genoemd was er vandaag niet bij. Rachel Klop, speelsters MB1 en 13 jaar oud, heeft afgelopen zaterdag ingevallen om het team te versterken. (Ik kan u alvast verklappen dat zij dit uitstekend heeft gedaan!)

Nadat er in de erg warme sporthal was ingespeeld werd de wedstrijd vol goede moed begonnen door de speelsters Wilma, Rachel van Dam, Yvonne, Annemarie, Renee, Arriëtte en Nadine. Ja, dat ziet u goed, zeven speelsters. Nadine is namelijk onze libero geworden sinds een tweetal weken.

Als vanouds kwamen de speelsters als diesels op gang, maar werden er zeer mooie punten gespeeld. We hadden niets te verliezen, maar winnen zou leuk zijn.Na een eerste time-out van coach Vossen liep het weer wat beter, maar het mocht allemaal niet baten, de set eindigde in 25-16 voor de Brabantse dames. De tweede set, zelfde opstelling. Coach Vossen had blijkbaar vertrouwen in het team, wat de eerste set toch wel zeer onder kunnen had gepresteerd. Helaas lukte het het team niet om zichzelf te verbeteren en verloren de dames met 25-13.

De derde set, een wijziging in het team op de middenpositie. Arriëtte eruit, Rachel Klop erin. Nadine ging deze set als libero passen voor de middenpositie in plaats van haar vertrouwde plaatsje linksachter. Helaas mocht alles niet baten, en werd deze set ook weer verloren, met 25-13.

De laatste set. Wat zou het leuk zijn om dat ene puntje mee naar Hardinxveld te nemen. Coach Vossen wisselde de spelverdeler Wilma voor Rachel van Dam, Elin er voor Annemarie in en verder liet hij het zo staan. De tegenpartij moest blijkbaar wennen aan de veranderde set-ups van OKK'70 en raakte zich voor het eerst in de wedstrijd even kwijt. Goeie opslagen van Yvonne en Linda, Rachel Klop die een balletje op de netrand sloeg en toch net er voor zorgde dat de bal even neerplofte aan de andere kant van het net. Het team kreeg weer moed en speelde weer op het niveau wat de laatste wedstrijden gespeeld werd (15-22). De tegenstander serveerde helaas de set wel uit, met een stand van 25-23.

De dames namen geen punten mee naar huis, maar kijken nu alweer uit naar de wedstrijd in de tweede helft van het seizoen tegen VOKO.

Rachel Klop, bedankt voor het meespelen!

Oh, en als u niets te doen heeft volgende week vrijdag (24/11): Dames 1 speelt om 20:30 in de Wielewaal tegen Jola Olympus uit het Brabantse plaatsje Made.