Na de victorie van afgelopen vrijdag op WIK uit Groot-Ammers, mochten we een dag later weer aantreden en wel tegen Meteoor in Gorinchem.  Ondanks de blessures in ons team (Sara en Emma zijn beiden door hun enkel gegaan en helaas niet in staat om te spelen) reisden we af naar de Oosterbliek, na het inroepen van versterking, namelijk Judith uit MB1.

In het kader van ‘de flow van gisteren voortzetten’ (we hadden immers 3-2 van WIK gewonnen) begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. De tegenstander bleek pittiger dan alvorens verwacht maar toch wisten we de set naar onze hand te zetten met als uitslag 20-25, mede door een paar prachtige aanvallen van Anne-Fleur.

Maar in de tweede set, nog vol van de winst van vorige set ging het een stukje minder. Als resultaat van een goede serviceserie van de tegenstander waar we duidelijk moeite me hadden, waren een aantal van de verdedigers even hun zelfvertrouwen kwijt. Na een time-out met wijze woorden van Johan, en de aanmoedigende kreten van Sara (ze was geblesseerd maar kon ons immers wel aanmoedigen) ging het al een stuk beter. De goede serviceseries van Lieneke, Judith en Laila hielpen ook goed mee. De set eindigde met 22-25. Na deze set kwam de scheidsrechter naar Johan toe en introduceerde het begrip “Flirten met de achterlijn”, waarmee hij bedoelde dat wij op of aan de verkeerde kant van de achterlijn stonden met serveren, en dat dit niet mag. Na zijn woorden in onze oren te hebben geknoopt begonnen we aan de derde set.

De derde set leek in niets meer op de eerste set. Waar de eerste set bijna alle ballen van de grond af werden gehouden, vielen nu geregeld ballen op de grond. De tegenstander had door wat onze zwakke plek was en maakte daar handig gebruik van. We scoorden wel punten maar ongelukkigerwijs net niet genoeg; de uiteindelijke setstand was 25-21 in het voordeel van onze opposant. Wel werden in deze set markant minder voetfouten gemaakt, dus de woorden van de scheidsrechter bleken krachtig en hadden voor ons hun doel behaald.

Na aanwijzingen van onze coach Johan begonnen we aan de vierde set. De sfeer in het veld van de tegenpartij was niet erg favorabel voor hen en daar wisten wij goed op in te spelen. Na een aantal goede serviceseries van onze kant stonden we ruim voor. De set eindigde dan ook in 14-25 in ons voordeel en dat maakte de wedstrijduitslag 3-1. In dit weekend hebben we ons puntenaantal nagenoeg verdubbeld; we zijn van 8 naar 15 punten gegaan en dat betekent ook dat we zijn gestegen op de ranglijst.

Aldus hebben wij een prima wedstrijd gespeeld. Het spel was ietwat rommelig maar er werd gegaan voor de bal. Mede dankzij onze invalkracht Judith hebben we weer punten aan ons saldo toe kunnen voegen. De volgende wedstrijd is op vrijdag 1 december in de Wielewaal (wij mogen nogmaals spelen tegen Meteoor) en hopen op een nog mooiere wedstrijd. En vergeet nooit: Niet flirten met de achterlijn.