Afgelopen vrijdag mochten we met heren 1, net zoals vorige week, weer naar Nieuwendijk. Na het succes van de bekerwedstrijd mochten we nu gaan strijden om de eerste plek in de competitie. We waren met het volledige team aangekomen in De Iris. Omdat we op tijd waren konden we eerst nog genieten van sinterklaas en zijn zwarte pieten die ook in de sporthal aanwezig waren. Na de polonaise gelopen te hebben konden we, al warm van het dansen, naar de kleedkamer vertrekken. Dit keer geen briefje op de deur 'let op heren! Er kunnen nog dames aan het omkleden zijn'. Lichterlijk teleurgesteld trokken we ons volleybal outfit aan. In de zaal stond een net klaar op C-hoogte, geef ons een volleybal en we vermaken ons prima. Het net werd op heren hoogte gezet en we konden beginnen aan het warm-lopen. Er werd ons duidelijk verteld dat we serieus moesten inspelen en onze focus moesten gaan pakken. Met wat uitloop van het konden we gaan beginnen aan de wedstrijd.

We merkte in de eerste set gelijk dat we ons best moesten gaan doen tegen Voltena. De pass kwam niet goed bij Jan-Willem aan en hierdoor werd het scoren lastiger. Het block van Voltena was goed en hier hadden de spelers van OKK moeite mee. Toch bleven we redelijk gelijk in punten. Helaas vanaf de 20 gaven we het weg en zo stond OKK na de eerste set 1 punt achter.

De tweede set kwam Patrick erin om OKK op een voorsprong te krijgen. Het ging niet gelijk makkelijker, maar toch kwamen we op een voorsprong. Dit met hulp van de sprongservice van Leon en een paar rake klappen van Sam. De set werd afgemaakt en het stond 1-1.

De derde set hadden we weer al het publiek in de rug. Met het motto, never change the winning team, begonnen we weer hetzelfde als de tweede set. De mannen van Voltena merkte dat ze niet meer de jongste waren en conditioneel begonnen ze moeite te krijgen. De jonge mannen van OKK hadden natuurlijk nergens last van en konden weer vol energie beginnen. Toch was de scherpte niet altijd te vinden, met wat knullige foutjes in de service en de aanval maakten we het onnodig moeilijk voor onszelf. Toch wisten we de set binnen te halen en hadden we er nog 1 nodig om de wedstrijd te winnen.

De vierde set was aangebroken, wederom stonden dezelfde mensen erin om de 4 punten mee naar huis te nemen. Michel die al heel de wedstrijd foutloos achter het telbord zat, mocht deze taak weggeven aan de tegenstander. Een van de mannen raakte geblesseerd en zo kwam het dat de libero veldspeler werd, omdat ze met 7 spelers waren. We begonnen gelijk sterk, goeie service en aanvals druk. Ook onze libero martijn was in de verdediging goed en bracht de ballen naar de spelverdeler. Na wederom een mooie serie van Leon die met een knaller werd afgesloten stond het uiteindelijk 10-20 voor OKK. Uiteindelijk werd het laatste punt gepakt door ons en mochten we gaan douche met 4 punten in onze zak.

Libanon had deze avond ook een wedstrijd die zij met 4-0 wonnen en ze staan nu op dit moment met 1 punt op ons voor. Wel hebben ze hiervoor 1 wedstrijd meer gehad.

Aanstaande vrijdag mogen we weer in de Wielewaal spelen tegen VCN om half 9.