Na de winst van vorige week op Vol-tena, stond deze week de wedstrijd tegen VCN4 op het programma. Op papier een geduchte tegenstander die tot nu toe al redelijk wat punten heeft binnen gesprokkeld. Nog net niet bevroren begonnen met een compleet team warm te lopen en in te spelen. Een badjas was misschien toch wel lekker geweest.

De eerste set ging van start met Jan-Willem, Jurgen, Jos, Leon, Bart en Wouter in de basis. We begonnen scherp, kwamen gelijk aan paar punten op voorsprong, maar die werden op de helft van de eerste set weggegeven en begonnen we achter de feiten aan te lopen. De pass was niet goed en zo werd ons spel te voorspelbaar. Op 19-20 achter nam Arie een time-out en moesten we er alles aan doen om deze set toch te winnen. We scoorde gelijk de side-out en Leon mocht gaan serveren. Met een prachtige sprongservice werd het tij gekeerd. Met een paar ketsers, aces en goed spel werd de set toch nog binnengesleept door de mannen van OKK met 25-20.

De tweede set begonnen we met dezelfde 6. Al snel stonden de mannen met 6-0 voor. Dit kwam grotendeels door de vreugde die we van meisjes B kregen die een minuut eerder kampioen waren geworden. De wedstrijd werd bij de 6-0 even stilgelegd door de scheidsrechter i.v.m. het vreugdefeest van meisjes B. Daarna ging de wedstrijd weer verder en lukte het allemaal niet zo goed meer. De passes lagen niet goed, veel eigen fouten, waardoor VCN toch weer terug in de set kwam. We speelde deze set voornamelijk tegen onszelf. Alsnog is het ons gelukt om deze set ook binnen te halen met een respectievelijke 25-22.

De derde set werd weer gestart met dezelfde 6. Deze set ging een stuk gemakkelijker. Iedereen was weer op scherp gezet door de vorige set en alles lukte. De pass kwam goed aan, de aanvallers sloegen de ballen goed in en liepen al vrij snel uit. Michel kon hierdoor ook zijn punten meepakken. We bleven goed spelen en Michel verdeelde het spel goed. Deze set werd gewonnen met 25-16.

Omdat Michel goed inviel mocht hij de vierde set beginnen als spelverdeler en Sam kwam erin voor Jurgen op de diagonaal. Met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar begonnen we de vierde set. Tot en met de 5 punten ging het gelijk op. Toen kwam de ommekeer. Een geweldige serviceserie van Bart zorgde ervoor dat de mannen van OKK een voorsprong kregen van 10 punten. Tijdens en na de serie van Bart lukte alles. Ballen werden keihard ingeslagen, aanvallen van VCN werden afgeblokt en de pass kwam perfect aan, waardoor Michel goed het spel kon verdelen. VCN had de laatste set geen kans meer. De laatste set werd daarom dus ook gewonnen met 25-9.

Volgende week staat er weer een wedstrijd op het programma tegen Volley Meerkerk. We spelen zaterdag 9 december om 15:30 in De Linde in Meerkerk. Komt allen kijken!