Na de eerste helft van het seizoen stond de top in de eerste klasse A erg dicht bij ekaar. We stonden weliswaar op de 5e plek, maar wel op maar 5 punten van koploper VCN.

Het spel is vrij goed, en regelmatig spelen Rens, Erik-Jan, Michel en Martijn mee om lekker op eerste klasse niveau minuten te maken. We blijven kritisch, niet eens zozeer dat er her en der wat onnodig punten gemorst wordt, maar we hebben toch het idee dat het spel beter kan.

Om op te warmen was er in de eerste week van het jaar nieuwjaarsreceptie bij Vridos. Afgelopen vrijdag kwam Bernisse op bezoek. Michel was spelverdeler en we moesten Johan T en Reinier missen. Het resulteerde in een terechte 3-1 overwinning (25-18, 25-12, 26-28, 25-22). De bezoekers overtuigden niet, maar zetten wel een degelijke blokkering en prima verdediging neer. Ook hadden we regelmatig behoorlijk wat moeite met hun service. Toch blijft het gevoel dat het allemaal erg stroef ging, er niet het normale niveau gehaald werd en dat we de verloren derde set toch vooral aan onszelf te wijten hadden. We moesten er behoorlijk aan trekken en in de vierde set leek het nog even spannend te worden of er ook nog een vijfde set gespeeld moest gaan worden. Gelukkig had Nick in Cuba gewoon doorgetraind en etaleerde een klein beetje van zijn talent door even een serie ballen overtuigend in te rammen. 

Vooruitkijkend staan er twee topwedstrijden op de rol tegen achtereenvolgens VCN en Next Volley. Even kijken hoe we er dan voorstaan. In ieder geval zorgen dat het twee leuke potjes worden.