“Wie kent hem niet, Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet,” zomaar een tekst uit een liedje van Het Goede Doel. Nu vraagt u zich misschien af wat u met deze songtekst moet halverwege januari. Nu, dat zal ik u vertellen.

Afgelopen zaterdag bleek dat er nog één verdwaalde hulpsinterklaas in Nederland was. Hulpsint Arie was samen met een tiental pieten te vinden in de volleybaltempel van Vlaardingen: sporthal Holy. Wat de Pieten met de kerst gedaan hebben is onbekend, maar er werd zichtbaar gestrooid met ketsers en foute services. Ook bleek een sympathieke scheidsrechter de pineut, hij werd namelijk het mikpunt van een stel zeurpieten. Al met al kregen de Vlaardingse mannen, die blijkbaar erg lief geweest waren, maar liefst vier punten.

Hoewel er net voor het einde van de middag toch nog een hoogtepuntje was – Pietrick schoot namelijk een bal de lucht in die precies bleef liggen op de balken hoog in de zaal – dropen de pieten uiteindelijk beteuterd af en moesten genoegen nemen met één enkel punt en een gele kaart. Uiteindelijk maak ik nog een soort van grapje over de zak van Zwarte Piet, maar Sint heeft het dan blijkbaar druk, want antwoord krijg ik niet.

Er wordt komende week alles aan gedaan om te voorkomen dat sint in een gulle bui, aankomende vrijdag, ook Sliedrecht Sport heren 7 een aantal punten cadeau gaat geven.