Afgelopen vrijdag 19 januari, stond er een thuis wedstrijd van het eerste heren team van okk’70 op het programma.
De tegenstander, Sliedrecht Sport, ook wel bekend als de club van de blauw met witte kleuren, waren met het zevende heren team afgereisd naar het wat regenachtige Hardinxveld-Giessendam.

Na een minder goede wedstrijd de week ervoor : (3-1 verlies uit bij Move4U). Waren we erop gebrand om de wedstrijd te winnen met een verpletterende 4-0.
De punten zijn namelijk hard nodig om in het spoor van RVC Libanon, en Sliedrecht Sport te blijven.
Opdracht van Arie was dan ook om met z’n allen scherp aan de wedstrijd te beginnen, de pass goed te brengen, en jezelf niet gek te laten maken door de tegenstander.

En zo begonnen we aan de wedstrijd, met in de basis : Michel als spelverdeler, Jos en Leon op buiten, Bart en Wouter op de midden positie, en Sam als diagonaal.
We begonnen de set lekker met een weergaloze service serie van Leon, waardoor we al snel een ruime voorsprong hadden, en de tegenstander een time-out aan vroeg.
Dit mocht niet baten, de set was voor ons, 25-12.

De tweede set begonnen we met dezelfde opdracht, en dus ook dezelfde zes in het veld, als die van de eerste set. Dit keer liep het allemaal wat stroever, de sliedrechters kwamen meer in hun spel en pakte de voorsprong, na een time-out stonden onze koppies weer zoals het hoort, en namen we de touwtjes weer in handen. Qua punten liepen we gelijk op, maar trokken wij aan het langste eind, 25-23.

In de derde set koos Arie de coach ervoor, om gewoon de zelfde zes te laten staan.
Dit ging ook in de derde set prima, de pass lag goed en de set-uppen werden keurig netjes afgemaakt door onder andere Jos, Leon en Sam.
De midden waren met name belangrijk voor als het af en toe wat minder liep, een punt te scoren op het moment dat het dus hard nodig was om weer terug in het spel te komen.
De set verliep verder acceptabel, er werd degelijk gespeeld door iedereen, en met af en toe wat mooie hoogstandjes. Eindstand van de derde set: 25-19.

Voor de vierde set was het duidelijk, dit geven we niet meer weg. Die vijf punten zijn van ons.
Sliedrecht probeerde, op zijn Sliedrechts die laatste set toch nog af te pakken van ons.
Echter slaagden zij hier niet in, hoewel ze het nog wel spannend wisten te maken: 25-21.

Door deze 4-0 overwinning staan wij nu met 1 punt achter Sliedrecht H6, en 4 punten achter RVC Libanon die wel een wedstrijd meer hebben.

Laatst genoemde team is ook onze tegenstander voor volgende week, ofwel, de nummer 1 tegen de nummer 3. Sensatie is gegarandeerd. Heeft u niets te doen a.s. zaterdag 27 januari? Komt dan allen naar Rotterdam voor deze veelbelovende wedstrijd. 15:00 zal de wedstrijd beginnen.