Zaterdag 20 januari speelden we een wedstrijd in Gorinchem tegen Meteoor. We waren vastbesloten er voor te gaan. Lonneke en Roos speelden niet mee vanwege blessure en ziek zijn, maar ze waren er wel bij om te supporten. Jalissa was mee om het team te ondersteunen deze wedstrijd vanwege een vermoedelijk tekort aan speelsters.

De eerste set gingen we er vol voor. We waren gefocust en speelden goed samen. Meteoor was ook erg sterk waardoor we uitkwamen op een spannend einde van de set. Door de spanning merkten we dat we ook rommeliger gingen spelen en daarmee verloren we deze set met 27-25.

De tweede set zakte de energie in ons spel een beetje weg. We waren minder geconcentreerd en begonnen fouten te maken die eigenlijk niet mochten. De service die in de eerste set nog best goed ging begon ook steeds slechter te worden. Hierdoor verloren we een hoop onnodige punten en eindigde de set met 25-14 voor Meteoor.

De derde set verbeterde niet zo zeer. Dezelfde fouten werden herhaald en we kwamen na een tijdje op achterstand. Wouter sprak ons toe dat we meer gefocust moesten blijven en het spel makkelijk moesten maken voor onszelf. Als we een moeilijke bal moesten redden mochten we niet proberen hem nog moeilijker te maken voor het team door hem perse goed te willen spelen. Met deze gedachte gingen we verder maar helaas verloren we met 25-13.

De vierde set was onze kans om toch nog een punt te pakken. Het idee om het spel makkelijk te houden zouden we deze set uitwerken. Dit lukte aardig goed maar die vervelende servicefouten hebben ons toch nog behoorlijk wat punten gekost. Ook het toch nog redelijk slordige spel hielp niet erg mee naar de overwinning. Het was een behoorlijke teleurstelling toen we ook deze set verloren. Meteoor had er 25-18 van weten te maken en zo eindigde onze wedstrijd.

We hebben een paar leerpunten gehad deze wedstrijd waar we zeker aan gaan werken op de trainingen. We hopen dit de volgende keer toe te kunnen passen waardoor we sterker in het veld zullen staan.

Groetjes,

Meisjes B2