Zaterdag 27 januari reisde het eerste team van Okk’70 af naar Kralingen. Na een 4-0 winst op Sliedrecht Sport H7, gingen we met goede moed naar Rotterdam om dit door te zetten. Libanon is samen met Sliedrecht Sport H6 de grootste concurrent voor het kampioenschap. Door het verlies tegen Move4U, hadden we al onnodig punten laten liggen. Het was dus van groot belang om in ieder geval een aantal punten mee te nemen uit Rotterdam.

Toen kwamen we aan in Rotterdam. Nadat Arie had duidelijk gemaakt dat we gewoon ons eigen spelletje moesten spelen,  begonnen we aan de warming-up en daarna ook gelijk aan de wedstrijd. De 1e set begon erg goed. We begonnen met een hele jonge opstelling. Leon en Jos (passer-lopers), Sam (diagonaal), Wouter en Bart (middenaanvallers), Michel (spelverdeler) en onze libero (Martijn). Door heel fanatiek te beginnen stonden we op een gegeven moment 3-10 voor, door een mooie serviceserie van Leon. Toen nam Libanon een time-out die ons fataal werd. Na die time-out kwamen we van een 3-10 voorsprong op een 17-12 achterstand. We pakten de draad weer op en we liepen langzaam maar zeker in. Dit was alleen te laat, want we verloren de set met 26-24.

De 2e set gingen we verder met dezelfde opstelling vanwege het goede slot van de 1e set. Deze set ging het meer gelijk op en duurde de rally’s  langer. Toch trok Libanon de winst weer binnen met een uitslag van 25-19

De 3e set besloot Arie om het even anders te gaan doen. Met 3 nieuwe spelers in het veld. Jos, Sam en Michel begonnen deze set op de bank. Ook deze set liepen we weer mooi gelijk op tot 6-6. Daarna begonnen wij in te zakken en werd Libanon weer steeds beter. Dit leidde tot een voorsprong van 13-7 voor Libanon. Deze set resulteerde dan ook in een uitslag van 25-16

De 4e set begonnen we weer met een andere opstelling. Patrick en Sam gingen naar de passer-loper en Jurgen op de dia. De middenaanvallers bleven hetzelfde en Michel kwam weer terug. Het motto van deze set was: ‘vol risico’. Dit hielp wel, omdat we erg goed gingen spelen. De koppen gingen weer omhoog en iedereen begon weer te lachen. Alles liep soepeler en dit was ook te merken aan de uitslag: 18-25. De einduitslag was 3-1 voor Libanon.

Aanstaande zaterdag hebben we een wedstrijd tegen Nuvoc H2. We gaan weer hard trainen, om in Veldhoven een beter resultaat neer te kunnen zetten!