Vrijdagavond 2 maart stond de wedstrijd tegen de nummer 1 uit de competitie, Sliedrecht Sport MB1, op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden met een goede tegenstander tegenover ons. Warmlopen… inspelen… en de wedstrijd kon beginnen! Jeanet zat weer op de tribune om ons aan te moedigen! Ze heeft een knieblessure die echt nog wel een tijdje gaat duren… dus tot die tijd moeten we ons servicekanon missen en die hebben we o zo hard nodig.

We hadden een doel wat we deze wedstrijd zeker waar moesten maken om te kunnen winnen. Gretig en scherp zijn en voor elke bal gaan en ook ons enthousiasme mocht niet ontbreken. Met deze instelling gingen we de wedstrijd in, maar we maken het allemaal niet waar. We waren niet scherp en de ballen vielen af en toe zo op de grond zonder er enige moeite voor te hebben gedaan. Tijdens het inspelen waren we zelfs een beetje bang geworden door de ballen die werden geslagen door onze tegenstander en dit werkte ook niet echt mee…. Op deze manier verloren we set nummer 1 en 2. Bij ons ging er toen een knop om, en vanaf toen gingen we stukken beter spelen. Er werd veel verdedigd en gelopen voor de ballen om toch een goede aanval op te bouwen. Ook ons enthousiasme was weer helemaal terug en we vierden ieder punt. Zo wonnen set nummer 3. Toen set nummer 4. We speelden goed, maar uiteindelijk zakten we wat in waardoor we achter kwamen te staan. 19-24 voor Sliedrecht. We begonnen de hoop een beetje op te geven, maar toch bleven we vechten. Brief (Emma) was de reddende engel deze set. Ze serveerde punt na punt. Hierdoor liepen we weer in en kwamen zelfs voor te staan. Het einde van de set was zenuwslopend, maar we wonnen met 30-28! Dit betekende een 2-2 stand en dat er een vijfde set moest worden gespeeld. We zaten helemaal in een positieve flow en we waren ervan overtuigd dat we deze set konden winnen. We gingen aardig gelijk op, maar uiteindelijk gingen wij ervandoor met de punten. Met drie punten verschil wonnen we deze set, 15-12. We waren super blij en stonden te springen om de gewonnen wedstrijd.

Na de twee verloren sets konden we echt niet meer denken aan overwinning. Gelukkig hebben we ons goed herpakt en wonnen de drie sets die daarna kwamen. Een 3-2 winst op de koploper was zeker niet verkeerd om een beetje bovenaan te blijven staan in de competitie. Onze volgende wedstrijd is pas over 3 weken. 24 maart staat Sliedrecht sport weer tegenover ons, allemaal van harte uitgenodigd om te komen kijken in sporthal de Basis.

Groetjes MB1