Na een paar weken rust te hebben gehad, hadden we eindelijk weer een wedstrijd. Dinsdag hebben we een erg goede oefenwedstrijd tegen meisjes A gespeeld. Iedereen speelde erg goed en er was volle enthousiasme. Het was vandaag de bedoeling dat we net zo gingen spelen als tegen de A.

We kwamen in de zaal in Sliedrecht, er was nog een team aan het spelen en wij waren allemaal wel een beetje overrompeld door het fanatisme en enthousiasme van het team. Daar konden we nog wat van leren en wij wilden net zo gaan spelen. Aan het begin van de wedstrijd kregen we een peptalk van André.

De eerste set begonnen we heel goed en we kwamen erg ver voor te staan. De service van Sliedrecht was erg sterk en wij hadden moeite om de service onder controle te krijgen. De pass kwam niet aan, daardoor konden we ook geen goede aanval opbouwen en de ballen kwamen ook niet echt goed over het net. We kwamen verder achter te staan en toen waren we de weg kwijt. Het vechten voor elke bal was weggezakt en het spel werd rommelig. Deze set verloren we, maar we wilden de volgende sets wel gaan pakken.

We wilden dat we weer actief en enthousiast gingen spelen, maar door een paar sterke services werden we weer overrompeld en kregen de pass weer niet goed bij het net. Ons enthousiasme was ook ver te zoeken en de actieve houding die we wilden hebben kwam er ook niet uit. We speelden niet op ons niveau van wat we kunnen en gingen door naar de derde set.

Nu was het genoeg! We moesten zelf goed gaan spelen en ons niveau weer bereiken van wat we kunnen. Na een paar mooie ballen te hebben geslagen werden we weer enthousiaster. Rennen en vliegen naar elke bal om zo proberen nog een aanval op te bouwen. We speelden beter, maar maakten nog veel eigen fouten. Deze set verloren we ook, maar met meer strijd.

In de vierde set was ons enthousiasme en strijdlust ver te zoeken. We waren nog meer de weg kwijt van de service van Sliedrecht. De pass kwam niet aan en we kregen geen aanval meer.

Dit was niet onze beste wedstrijd, we waren de bal en de weg kwijt. Ondanks het mindere spel, hebben we wel mooie punten gemaakt. Op naar de volgende wedstrijd, deze gaan we met volle enthousiasme spelen.

Groetjes Meisjes B1