Na de wedstrijd van 31 maart tegen Flits, stond er vandaag (zaterdag 7 april) weer een wedstrijd tegen Flits op het programma. We wisten wat Flits in hun mars had, dus wisten wij wat we moesten doen.
We konden maandag helaas niet trainen, want het was Pasen en toch heeft iedereen nog getraind deze week. Dus na een week elkaar niet meer gezien te hebben, staken we voor de wedstrijd even de koppen bij elkaar.
We besproken daar onder andere de middenaanval waar we de laatste tijd veel op trainen en wat nog niet zo soepel loopt. De middenaanvallers moeten aan de
spelverdelers aangeven of ze het een goede set-up vonden en wat beter kon.
Ook wisten wij dat Flits één spelverdeler had van de vorige wedstrijd. Dus als die achter stond waren er 3 aanvallers en blokkeerde iedereen op zijn eigen positie en de midden natuurlijk overal. Maar als de spelverdeler voor stond ging zij natuurlijk naar rechtsvoor dus betekent het dat er geen aanval word gespeeld bij de tegenstander op rechtsvoor. Daarom ging de passer-loper van ons mee blokkeren op mid-voor. We moeten dus bij de tegenstander in de gaten houden hoeveel aanvallers er zijn.

We begonnen de eerste set best sterk. Er waren mooie ballen bij en er werd goed gespeeld. In de tweede set begonnen we niet heel goed. De pass was te scherp en daarom kwam de set ook niet goed. Ook waren er veel servicefouten en krijgen we binnenkort veel appeltaart ;). Ondanks dat alles hebben we die set wel gewonnen. In de derde set liepen we erg gelijk op, soms liep Flits een beetje voor en soms wij. Helaas zakten we op het einde wat weg en verloren we die set. Toen de vierde set, we wilden natuurlijk geen vijfde set krijgen dus probeerden we deze set te winnen. Dat ging aardig goed! We speelden netjes en waren enthousiast.

Deze wedstrijd hebben wij met 3-1 gewonnen. Er zijn nog veel verbeterpunten en daar werken we ook hard aan. We misten in deze wedstrijd soms wat enthousiasme en soms was het ook heel stil. We hadden natuurlijk afgesproken dat de passer-loper mee ging blokkeren op midden als de spelverdeler voor was en dit ging heel goed!

Onze volgende wedstrijd is zaterdag 14 april tegen Volley2B in Bergschenhoek. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 21 april om kwart over 11 tegen Fushion. Bij allebei bent u van harte uitgenodigd!

Groetjes,
MB1