Op zaterdag 15 september zijn wij, MB1, uitgenodigd op de verenigingsdag van WIK. Dit was onze derde oefenwedstrijd. In ons team is het een en ander veranderd, Hanna en Zoë zijn door naar Dames 1 en Roos, Lonneke, Sanne en Lotte (die af en toe al wedstrijden mee speelde) zijn bij ons team gekomen! Ook hebben we een nieuwe trainer/coach. Leon gaat André vervangen.

Nu er in het team het een en ander is veranderd, is het heel wat wennen aan elkaar. We zijn druk bezig met het leren van de posities in de training. Uiteindelijk hopen wij alle posities te kunnen spelen aan het einde van de competitie! In de wedstrijd worden de posities nog niet toegepast, maar wel kleine verandering gedaan. De spelverdeler komt nu van rechtsachter waardoor er altijd drie aanvallers bij het net staan. Voor sommige is dit nog heel erg wennen, maar het gaat steeds beter!

Op de verenigingsdag bij WIK speelden we een driekamp tegen WIK MB1 en Next-Volley Dordrecht MB1. Leon die ging coachen bij JB1 (die ook in Groot-Ammers moesten spelen), dus hij had een vervanger geregeld, Martijn de Bruijn. Jeanet kon er helaas niet bij zijn.
We moesten al erg vroeg verzamelen, dus stapten we met vermoeide slaaphoofden het veld in tegen WIK. Dit bleek uiteindelijk allemaal wel mee te vallen. De service van WIK was erg sterk en hard, waardoor de pass niet heel goed ging. Wij konden zelf geen druk terug bieden dus verloren we best veel punten. Uiteindelijk is het nog best spannend geworden en hebben we nog een een paar goede aanvallen gehad. Op het nippertje hebben we de eerste set verloren. Jammer genoeg is Judith ook in deze set geblesseerd geraakt aan haar pink en kon de hele wedstrijd niet meer meespelen.
Toen de tweede set. Deze set ging al een stuk beter. De pass was goed, waardoor er ook een goede set kwam en er aangevallen kon worden. We gaven veel meer druk aan WIK en daardoor hebben we deze set gewonnen.
Daarna kwam de derde set... ja laten we daar maar niet te veel over zeggen. De service van WIK was erg goed en onze pass niet echt. Deze set hebben we met heel veel puntenverschil verloren.
Wij hadden Dordrecht nog nergens gezien dus hadden we ook nog een 4e set gespeeld. Deze set hebben gewonnen, omdat ons spel veel verzorgder werd.
De eindstand van deze wedstrijd is 2-2.

Toen de helft van het team al in de kleedkamer zat, kwam Dordrecht opdagen! Er werd aan ons gevraagd of we er nog zin in hadden om 2 sets te spelen. En natuurlijk hadden we dat wel! Er waren er wel een paar uitgevallen en stonden we met 6 in het veld, zonder wissels.
Dordrecht was een erg sterk team, die ook in de hoofdklasse speelt (wij in de eerste klasse) met erg goed verzorgd spel. Hun service was in alle twee de sets erg goed en strak, waardoor de pass niet goed aan kwam bij de setter. We hebben veel fouten gemaakt waardoor we deze wedstrijd met 2-0 hebben verloren.

De komende weken gaan we hard werken aan de posities en de harde service pass. Volgende week 22 september begint onze competitie weer en zijn jullie van harte uitgenodigd om bij onze wedstrijd te komen kijken. We spelen om 13:00 in de Wielewaal. Tot volgende week!

Groetjes,
MB1