Voor het vernieuwde eerste damesteam van OKK’70 zitten de eerste trainingen en oefenwedstrijden erop. Op zaterdag 1, 8 en 15 september zijn de oefenwedstrijden geweest, waarbij er veel geoefend is om een team met elkaar te worden. Het nieuwe team bestaat uit zeven vaste speelsters (Zoë van Zanten, Hanna Timmer, Rachel van Dam, Lotte van der Wiel, Annefleur Steverink, Arriëtte de Jong en Jorinde Meijer) en vier vaste invallers die staan te popelen om ingezet te worden (Quinty Verbaan (DS3), Lisanne Cluistra (MA), Rachel Klop (MB1) en Judith Timmer (MB1)).

Zaterdag 1 september | Omdat MB tegelijk een wedstrijd met ons had, hebben wij deze wedstrijd het moeten doen zonder Rachel K en Judith. Ook Annefleur was deze dag niet beschikbaar, dus moesten wij het doen met 8 spelers. De wedstrijd van vandaag stond gepland tegen het oude DS1-team van OKK’70, een wedstrijd die wij koste wat het kost wilden winnen.

En dat lukte deels ook. We speelden allemaal met volle energie en lieten zien dat we ook werkelijk wilde winnen. Soms miste we nog een handje of een stapje erbij, dus ook terecht dat onze tegenstanders een set van ons wegpakte. We waren afwisselend in onze aanval en we zorgden voor een netjes spel. Concluderend, we kunnen onszelf enorm individueel verbeteren, maar ook gezamenlijk. Juichen bij de behaalde punten en gaan voor iedere bal.

Zaterdag 8 september | Vridos DS1 was de tegenstander vandaag. Dit team is een oude bekende van het oude DS1-team en tevens een tegenstander vanuit de competitie. De selectie van vandaag was compleet, op Annefleur en de dames uit MB na (waarbij Judith nog wat later kwam).

We wilden met ons allen de wedstrijd wel winnen, maar er zat niet veel pit en energie in het team vandaag. We waren erg afwachtend, wat niet nodig was. De pass zat er vandaag niet goed in, waardoor we aanvallend niet uit de verf kwamen. Naarmate de wedstrijd vorderde haalde we ons niveau en speelden we goed. We moeten blijven werken aan onze (service)-pass en het houden van de concentratie van onszelf tijdens de wedstrijd. Eindstand, we wonnen met 3-1, dus hopelijk kan dat beter tijdens de echte competitie.

Zaterdag 15 september | De wedstrijd van vandaag stond gepland tegen DS 3 van Wik-Univé, een team wat uit gaat komen in de eerste klasse. Gepland afwezig vandaag waren Lotte en Lisanne. Helaas heeft Judith zich in de ochtend bij haar eigen wedstrijd geblesseerd, dus deed zij ook niet mee.

Het inspelen, dat ging niet zo goed. De ene na de andere bal kwam terecht in het net. Toch viel het gelukkig mee met het spel zelf. We wilden wel winnen, maar kwamen laat op gang. We haalden de punten telkens bij, maar daarna lieten we het vaak vieren. In de tweede set stonden we zelfs aan het begin acht punten achter. Uiteindelijk resulteerde de wedstrijd in een 3-1 verlies, wat echter niet zo voelde. We hebben goed gevochten en goed spel laten zien, maar we kunnen zeker nog ons spel bijschaven. Paul weet waar de mankementen zitten, maar zelf weten we dit deels ook wel. Niet opgeven wanneer het even tegenzit, voor elke bal gaan en vooral plezier beleven met onszelf blijven hierbij mee spelen!

Laten we er met ons allen een mooi seizoen van maken en voel je welkom om eens bij andere teams te komen kijken! Aanstaande vrijdag 21 september spelen wij onze eerste thuiswedstrijd in de Wielewaal, om 20:30 tegen Sliedrecht Sport, dus tot dan!