Afgelopen vrijdag 21 september mocht het nieuwe dames 2 team aantreden voor haar 1e competitiewedstrijd. Dames 2 bestaat dit seizoen uit ‘oude’ bekende gezichten, namelijk: Annemarie, Yvonne, Tasmara (passer/loper), Wilma en Linda (spelverdeelster), Renee, Carolien en Carola (midden) en Japke en Marjolein (diagonaal).
Ondanks dat we nog niet veel met elkaar hebben kunnen trainen en oefenen,  kwamen we vastberaden aan in Dordrecht bij Astrea.

De eerste uitdaging volgde al direct bij binnenkomst, het vinden van de juiste kleedkamer en zaal. De gemiddelde escape room doet niet onder voor de doolhof waarin we terecht kwamen. Gelukkig werden we heel ‘vriendelijk’ verwezen naar de verste uithoek in het gebouw om ons om te kleden.

Vol goede moed begonnen we aan de eerst set, in het eerste deel was het nog zoeken om elkaar te vinden in het veld. Maar toen we eenmaal de smaak te pakken hadden, konden we de set overtuigend naar ons toe trekken.

In de tweede set met inmiddels Carolien en Marjolein in het veld begonnen we heel sterk, maar ontstond er opnieuw dip in het spel. Door een zeer sterke serviceserie van Marjolein werd ook deze set gewonnen.

Met opnieuw een nieuwe opstelling in de 3e set konden we het goede spel van de vorige set niet direct doorzetten. Op het moment dat we onze draai begonnen te vinden, viel Carola uit met een knieblessure waardoor het spel enige tijd stil lag. Het ritme moest opnieuw gevonden worden. De spanning was lang om te snijden, het lukte niet om de set af te maken. Maar uiteindelijk trokken we aan het langste eind en werd deze set met 34-32 gewonnen.
De vierde set was een formaliteit en zo konden de eerste 5 punten bijgeschreven worden. We hebben voldoende punten gezien waarin we kunnen groeien, maar we zijn trots op deze seizoenstart.  De volgende wedstrijd is op 5 oktober uit tegen Apollo.