22 september, onze eerste wedstrijd voor de competitie. We moesten thuis tegen DVO. We hadden er met z’n alle veel zin en gingen onze 1ste wedstrijd als MB1 spelen! We waren met 9 spelers, Jeanet was er niet bij en die zal voorlopig helaas niet meedoen.

We begonnen vol goede moed. We moesten allemaal nog een beetje aan elkaar wennen, maar we begonnen de 1ste set eigenlijk heel sterk. We hadden zelf goede services en maakte weinig fouten. Ook vergaten we niet dat de rechtsachter spelverdeler was, dus het was geen chaos in het veld! We stonden ook ver voor en gaven ook af en toe een bal op de achter aanval. Eigenlijk ging alles wel goed, wel speelden netjes en we maakten weinig fouten. De 1ste set was binnen met 25-10.

Op naar de 2de set. We hadden er allemaal plezier in en we vonden het met z’n alle erg leuk! Het begin van de set was er een hele mooie service van Emma die ons tot een voorsprong van 8 punten brachten. Daarna zakten we een beetje in, we dachten dat we wel zouden winnen. Maar dat was niet zo, we moesten er echt nog wel ons best voor doen. We maakten zelf veel fouten en het was een beetje een rommeltje in het veld. Maar we bleven voor de bal gaan! Op een gegeven moment nam de tegenstander een time-out en had Leon eigenlijk niks te zeggen, dus vertelde hij maar een mop  waardoor iedereen weer aan het lachen was. We hadden er weer zin in en wilden heel graag die 2de set winnen. Uiteindelijk hebben we 25-20 de set gewonnen.

En dan de 3de set. Eigenlijk een set waar we altijd een beetje moeite mee hebben. Maar deze keer viel het mee. We gingen weer verder hoe we de 2de set waren geëindigd. We gingen voor alle ballen en onze service was erg goed. De tegenstander was deze set ook wel goed aan het spelen en we hadden veel lange rally’s. En door een mooi blok van Emma hebben we deze set gewonnen met 25-18.

De 4de set. We kregen te horen dat we de 4de set posities moesten gaan spelen. We vroegen ons allemaal af of dat wel een goed idee was, maar we gingen het gewoon proberen. We begonnen de set met een voorsprong van 7-0 door een service serie van Rachel. Na Rachels service moesten we weer een beetje gaan nadenken waar we allemaal heen moesten, maar eigenlijk ging dat heel goed! We snapten het allemaal wel, omdat we vooral elkaar hielpen om op de goede plek te staan. En zo ging het echt super goed. Ook Roos en Judith, die aan de kant stonden, werden nog even gewisseld om zo ook nog even posities te spelen en ook dat ging goed. We hebben deze set ruim gewonnen, 25-13.

Zo, het begin van onze competitie. Een goede eerste wedstrijd met een 4-0 winst. Volgende week hebben we een weekje rust en hoeven we niet te spelen, maar 6 oktober hebben we wel weer een wedstrijd. 13.00 in de Wielewaal, jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd!

Groetjes,

MB1