Vrijdag 21 september was het zover, de eerste competitiewedstrijd voor het kersverse eerste dames team van OKK’70. Na drie oefenwedstrijden (met erg goeie, maar soms ook wat mindere momenten) waren we helemaal klaar voor de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport!

Eerst een kort praatje in de foyer, waar we onze doelen voor dit seizoen en deze wedstrijd nog een keer besproken… ‘’teamgeest en spelvreugde’’ is toch echt het belangrijkste, aan elkaar wennen en op elkaar ingespeeld raken om zo een goed en hecht team neer te zetten. Daarnaast ligt de nadruk ook erg op de passhouding en vooral het laag zitten in de verdediging.

We begonnen fanatiek met inspelen en de woorden van coach Paul: ‘’zet elkaar ook tijdens het inspelen al goed aan het werk’’ werden waargemaakt. Met een compleet team, met als extra versterking Lisanne (wat voor haar ook meteen haar debuut was!), gingen we vol energie en goede moed de wedstrijd in.

Aan de andere kant van het net stond een (wat ouder ;)) team van Sliedrecht Sport opgesteld en tijdens het inspelen merkten we al dat we niet zoveel harde ballen om onze oren zouden krijgen maar dat er meer tactische en geplaatste ballen over het net zouden komen. Daarom was het erg belangrijk dat we laag zouden zitten en alert waren. Door het wat langzamere en soms wat rommelige spel van de tegenstander moesten wij erg oppassen dat we niet zouden gaan ‘’meerommelen’’.

De eerste set hebben we met prima volleybal binnen weten te slepen. Door een aantal mooie aanvallen en een paar goede reddingen wisten we met 25-13 te winnen. De tweede set was soortgelijk aan de eerste en de punten werden uitbundig gevierd. ‘’De teamspirit zat er in ieder geval lekker in’’ en ‘’we waren blij’’

De derde set begon ook lekker en we zaten in een flow, maar die zakte halverwege de set helemaal weg en Sliedrecht begon erg op ons in te lopen, het werd zelfs zo erg dat ze voor kwamen te staan op setpoint (23-24), maar we bleven erin geloven en we knokten ons terug. En door de service van Anne Fleur die bij de tegenstander precies op een mooi plekje achter in het veld viel wonnen we ook deze set, 27-25.

Door de overwinning in de derde set kwamen we weer terug in de flow en pakten we de vierde set, ondanks de vakfoutjes ;), best gemakkelijk. We stonden weer enthousiast in het veld en we wonnen met 25-12. Een mooie eerste wedstrijd waarin het doel ‘’spelvreugde’’ zeker is behaald!

Zaterdag 29 september spelen wij onze volgende wedstrijd tegen WHV, we hopen dat we natuurlijk weer een paar puntjes binnen kunnen slepen!