Vrijdag, 21 september speelt het eerste herenteam van OKK’70 zijn eerste wedstrijd van het seizoen, en debuteert het in de promotieklasse. Met al een aantal weken aan training achter de rug waren we wel toe aan weer een nieuw seizoen, een nieuw seizoen waarin we met slechts 7 man sterk de competitie ingaan. Het team bestaat dit jaar uit de volgende volleyballers: Wouter Slob (midden), Bart de Ruijter (midden), Patrick de Bruijn (passer/loper), Martijn de Bruijn (passer/loper), Rens de Ruiter (passer/loper), Michel de Bruijn (spel verdeler) en Sam van Selm als diagonaal.

We hebben niets te verliezen, was en is nog steeds onze instelling. Een nieuw seizoen, een iets kleinere bezetting, maar wel een niveau hoger is dat ook niet zo gek denk ik.

En zo reisden we af naar de sporthal de Basis. De volgende zes hebben alle vier de sets gespeeld: Wouter Slob (midden), Bart de Ruijter (midden), Patrick de Bruijn (passer/loper), Martijn de Bruijn (passer/loper), Michel de Bruijn (spel verdeler) en Sam van Selm als diagonaal. We begonnen eigenlijk gelijk prima aan de wedstrijd, de pass was prima, en we scoorden veel. We liepen heel de set gelijk op met Ss, maar wij trokken aan het langste eind: 28-26 in het voordeel van OKK’70. Ergens misschien een klein beetje verrast doordat we zojuist de eerste set hadden gepakt, hadden we direct het idee dat hier meer te halen viel.

Met dezelfde aanwijzingen van Arie gingen we met goede moed de tweede set in, de mannen in het blauw en wit kwamen wat meer in hun spelletje en wisten ons in een dipje te brengen, de pass kwam niet goed aan, en de aanvallen waren te voorspelbaar. Op een gegeven moment was de stand 17 - 9 of 10 voor Sliedrecht, maar wij hebben Bart. Bart kwam aan service, en maakte het met zijn lastige float service de Sliedrechters ontzettend lastig, zo lastig dat we compleet terug in de set kwamen. Sliedrecht pakten vervolgens weer wat punten en zo kwam de stand tot 23 – 19, maar weer kwamen we door ons koppie erbij te houden terug, en pakten we uiteindelijk zelfs de set winst: 26-24.

De derde set valt niet veel over te zeggen, Sliedrecht zat in het dal, en wij stonden boven aan de berg: 25-10.

De beruchte vierde set, je weet het van te voren al, Sliedrecht gaat er alles aan doen om toch nog een puntje te pakken, en wij moeten gewoon hetzelfde blijven doen, maar dit blijkt in de praktijk toch altijd een stuk lastiger dan het klinkt. We gingen gelijk op, de spanning was weer in de wedstrijd aanwezig, maar door een stuk meer fouten van onze eigen kant ging helaas het vierde heren team van sliedrecht met de laatste set naar huis, 25-22.

Al met al zijn wij ondanks de laatste set dik tevreden, dit omdat we voor het eerst is een keer in Sliedrecht weten te winnen, en ook omdat dit onze eerste wedstrijd in de promotieklasse was.

Blijf ons vooral volgen!

H1, OKK’70