Vrijdag 12 oktober stond er weer een wedstrijd gepland voor het eerste herenteam van OKK’70.  Na een zeer goede start van het seizoen met 13 punten uit 3 wedstrijden stond de eerste topper op de agenda tegen City Bril Krimpen. We hadden al begrepen dat dit een ervaren team zou zijn met enkele oud-eredivisie spelers. Toen dit team de kantine in kwam lopen, zagen we gelijk dat dit wel eens een lastig potje zou kunnen worden. Lange mannen met veel ervaring, dat betekende dat wij aanvallend veel druk moesten leveren om het deze mannen lastig te gaan maken.

De eerste set merkten we eigenlijk al snel dat we best goed mee konden met de mannen van krimpen. Serverend wilden ze ons de hele wedstrijd op dezelfde manier onder druk zetten. Dit hadden wij snel door en door het tactisch even net iets anders neer te zetten hadden wij dit de rest van de wedstrijd goed onder controle. Verder hadden we in tegenstelling tot de verwachtingen weinig last van de blokkering van Krimpen. Misschien konden deze 'oude' mannen ons snelle spel toch niet helemaal bijbenen. Hierdoor scoorden wij aanvallend veel. Opvallend puntje was wel dat de heren van OKK’70 echt alles van de vloer haalde (wat normaal niet zo vanzelfsprekend is met al die luie tieners en Bart). Uitslag eerste set: 25-22 in het voordeel van OKK.

De tweede set hadden we zoveel vertrouwen gekregen door ons goede spel dat we over Krimpen heen donderde. Verschillende serviceseries brachten de eindstand van deze set op 25-8 (!). Het team werkte er hard voor om de serveerders hun serie door een eigen fout te laten beëindigen i.p.v. dat een teamspeler de serviceserie moest verpesten. Krimpen heeft dus een paar punten cadeau gekregen door een foute service, maar verder hadden ze in de Wielewaal helemaal niks te zoeken.

In de derde set zagen we iets gebeuren wat normaal vaak andersom gebeurt in ons jonge team. De oude ervaren mannen van Krimpen begonnen zich een beetje aan elkaar te irriteren. Hier maakte wij dan ook goed gebruik van door nog een tandje bij te zetten. Dit tandje bij was wel even nodig want deze set eindigde met een stand van 25-20.

De overwinning was al binnen. Normaal gesproken is het voor ons heel lastig om ook die laatste set nog mee te pakken. Dit keer waren we echter zo gedreven dat we met nog meer overtuiging de vierde set ingingen. Hoe gaaf zou het zijn om de (op dat moment) nummer 2 met 4-0 te verslaan! Misschien kwam het ook wel door de ervaren Johan van den Bergh die ons scherp hield en zelf ook een prima prestatie leverde! Halverwege deze set sloegen we een gaatje door verschillende serviceseries. Helaas kwam het ervaren team van Krimpen aan het einde van de set goed terug. Er was even een time-out en wat wissels nodig, maar het resultaat mocht er zijn: 25-23 winst en dus 4-0 gewonnen tegen de nummer 2!

Het vlaggenschip van OKK staat nu met 18 punten uit 4 wedstrijden nog steeds bovenaan in de Promotieklasse A. Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Spirit H1 op het programma. De week erna mogen wij de volgende concurrent op achterstand gaan zetten: Volley Zuid H2. De huidige nummer 5 met een wedstrijd minder gespeeld en dus zeker een niet te onderschatten tegenstander.
We hopen jullie weer snel te zien bij een van onze wedstrijden!

H1