Na een droomstart in de competitie, waarin heren 1 van okk in een flow zit, stond de eerste ronde van de beker op het programma. We moesten aantreden tegen de mannen van spirit heren 1. Tijdens de voorbereidingen van het seizoen hebben we al tegen ze geoefend, dus we wisten wat voor team we tegenover ons kregen en dat het een zware pot zou gaan worden. We zouden op ons best moeten spelen om van ze te winnen.

In Barendrecht aangekomen wilde de bar van spirit ons al uit ons ritme halen, want voordat we de koffie hadden waren we al 15 minuten verder. Dus na snel het bakkie achterover hebben gegooid gingen we omkleden. Met voor het eerst Stijn in de kleedkamer, die misschien wel zijn opwachting zou maken om te debuteren in heren 1. Gelukkig was niemand zijn schoenen vergeten dus konden we gaan inspelen.

In de eerste set begonnen met de basis met Stijn en Leon op de bank. Het begin van de eerste set ging gelijk op. Iedereen spirit was ook losgekomen. Aanvallen en blocks over weerskanten van hoog niveau en geen van beiden gaf iets toe. Iedereen stond goed te spelen en Rond 15-15 namen wij het voortouw en kwamen we 2 punten los. Deze voorsprong lieten we niet meer los en wonnen uiteindelijk de eerste set met 23-25.

De tweede set ging een stuk voorspoediger van start. De mannen van Okk sloegen al snel een gat van een punt of 5, waardoor we wat meer vrijheid hadden om vrij uit te spelen. Leon werd vaak gewisseld voor de middenmannen om te verdedigen in het achterveld wat erg goed uitpakte. Alles lukte deze set. De pass lag goed, in de verdediging hadden we veel en maakte elke kans de we kregen om te scoren af. Deze set had spirit geen kans, waardoor we de tweede set met 19-25 wonnen.

Toen was er weer de befaamde derde set. De set waar de mannen van Okk vaak moeite mee hebben. Doordat we deze wedstrijd ook weer in een flow zaten was daar het moment. Stijn maakte zijn debuut bij heren 1 op de middenpositie. Door deze frisse wind te laten waaien in het team, stonden we al snel op een voorsprong van maar liefst 8 punten. Nu denken jullie vast, dat is kat in ’t bakkie, maar toch niet. Spirit pakten bij elke service 3 à 4 punten, waardoor ze weer goed terugkwamen in de derde set, waardoor ze het toch voor elkaar kregen om een set te winnen, 25-23.

Dan moesten we het maar in de vierde set afmaken om verder te bekeren. We startte weer met de basis, waarbij Leon weer vaak in de passlijn gewisseld werd. Toevallig waren de dames van spirit al klaar met hun wedstrijd, waardoor de heren van spirit enorm veel steun van het publiek kreeg. Vorig jaar zouden de mannen van Okk hierdoor ontregeld zijn, maar dit jaar niet. Over de kwaliteit van spelen deze set, van beide kanten, zal ik niet veel woorden over vuil maken. De inzet en de vechtlust daarentegen was subliem. Voor elk punt werd gevochten, want die laatste set zouden we echt niet ook gaan verliezen. Het ging de gehele set gelijk op tot het beslissende punt op 18-18. Dit punt duurde zo’n 1,5 minuut. De bal wilde niet op de grond en de scheidsrechter vond het volgens mij ook wel mooi, waardoor hij 2x spelen en 4x spelen van spirit lekker liet door gaan. Desalniettemin wonnen de mannen van Okk dit punt. Na dit punt sloegen de mannen van Okk een gat en wonnen ze de laatste set met 20-25. En wint de wedstrijd met 1-3 van Spirit heren 1.
Na deze zwaarbevochten winst in Barendrecht bekeren de mannen van Okk heren 1 verder. De tegenstander is nog niet bekend, maar de kans is groot dat dit een 3e divisionist is. Nog meer motivatie voor ons om ook in deze wedstrijd te laten zien waar wij toe in staat zijn.

Komend weekend is het 1e team van Okk vrij, en staat er dus niets op het programma. De week erna, zaterdag 3 november, staat er de wedstrijd tegen Volley Zuid heren 2 op het programma om 14:00 in Rotterdam. Komt allen kijken en kom het eerste team van Okk aanmoedigen. Tot dan!