Op vrijdag 2 november stond voor DS2 OKK’70 een thuiswedstrijd tegen Switch’89 DS2 op het programma. De prognose van de Nevobo voorspelde een zware strijd, waarbij OKK’70 uiteindelijke wel als winnaar uit de strijd zou moeten komen. Kortom: we waren gewaarschuwd…!
De eerste service van Switch’89 werd door de passers van OKK’70 probleemloos bij de spelverdeelster gebracht. Hierop volgde een set-up die perfect op maat was voor buitenaanvalster Annemarie de Rover. Zij sloeg de bal snoeihard tussen de verdedigers van Switch in…..BAM…de toon was gezet.
Yvonne van Lopik snelde naar de achterlijn om daar van start te gaan met een ongekende servicereeks. Nog voor de Zwijndrechtse dames er erg in hadden stond de thuisploeg op een niet meer te overbruggen voorsprong en met 25-5 trok OKK’70 de eerste set naar zich toe.
De tweede set leek in vele opzichten erg op de voorgaande set. Wederom was de servicedruk van de dames van OKK’70 duidelijk te groot voor Switch’89. Dit keer kwamen de kanonskogels op naam van ‘herintreder’ Japke Haeser. De gasten boden matige weerstand, maar wisten hun score te verdubbelen ten opzichte van de eerste set; 25-10
En toen, de beruchte derde set. Een struikelblok voor vele volleybalteams, waarin ook de DS2-selectie van OKK’70 haar kansen wel eens heeft verspeeld. Met de 3-2 prognose in het achterhoofd stapte de thuisploeg het speelveld weer in. Maar, tot grote opluchting van het gehele team bleek ‘kanon Haeser’ totaal nog geen last te hebben van enige vorm van vermoeidheid en serveerde er lustig op los. Ook nu had de Zwijndrechtse selectie het nakijken en pakte OKK’70 met 25-3 ook de derde set.
De 4de set leek slechts nog een formaliteit, maar plots boden de gasten meer tegenstand en leken de Hardinxveldse dames alsnog ietwat in de problemen te komen. Gelukkig wiste er uiteindelijk tijdig orde op zaken te worden gesteld, waardoor de set met 25-12 afgerond kon worden.
Nadat de winst middels het digitale wedstrijdformulier was bevestigd, nam interim aanvoerster Wilma van Dusseldorp nog wat bijzondere feedback van de tegenstander in ontvangst. Daarvoor uiteraard onze hartelijke dank. We gaan eraan werken.
Volgende week vrijdag, 10 oktober, mogen we om 19.45 uur de selectie van Spirit DS3 in de Wielewaal verwelkomen. Wie zin en tijd heeft is uiteraard welkom om ons aan te komen moedigen!