Afgelopen zaterdag stond er voor de mannen van Heren 1 weer een wedstrijd op het programma: Uit tegen Volley Zuid. In het hart van Rotterdam wisten de mannen, ondanks een reeks arbitrale dwalingen, de zegenreeks door te zetten en de tot nog toe ongeslagen mannen van Volley Zuid H2 met 3-2 te verslaan. Het was spannend, het was leuk, maar vermoeiend en we hebben gewonnen.

Na een intensieve warming-up begonnen Leon, Patrick, Michel, Wouter, Bart en onze Sam aan de eerste set en al snel bleek dat het wel eens een pittig potje kon worden. Het team kwam maar moeizaam in actie en de zo bekende bravoure bleef uit. Toch bleven we knokken voor de punten, maar Volley Zuid liep beetje bij beetje uit. Tijd om toch maar eens te gaan volleyballen? De mannen vochten zich terug door een mooie serviceserie van Michel tot een stand van 25-25, totdat… de tegenpartij wat hulp kreeg van Dirk*. Ondanks een aantal mooie aanvallen van onze mannen, mocht de tegenpartij aan het net zitten en kregen wij een punt tegen; kortom de sfeer was terug bij OKK’70. Het mocht echter niet meer baten en de tegenstander liep uit naar een set winst met 30-28.

Boos en vol energie begonnen de mannen aan de volgende set. Duidelijk was wel dat we harder moesten werken en aanvallend / serverend meer moesten brengen om de wedstrijd onze kant op te doen laten komen. Het lukte en met name middenaanvaller Bart en onze Sam wisten veelvuldig te scoren. Volley Zuid bleek echter een geduchte tegenstander en hield ons scherp waardoor we met 22-25 en 24-26 zowel set 2 en 3 wisten binnen te halen.

Ook set vier hielden we het tempo vol, streden we voor de puntjes en liepen we lekker uit, maar door een kleine inzinking aan het eind (mede door hulp van Dirk*?) moesten we ons toch op gaan maken voor de eerste vijfsetter van dit seizoen. Gelukkig wisten we de draad weer op te pakken en zo uiteindelijk met 3-2 van Volley Zuid en de scheidsrechters te winnen. Kortom weer een mooi, spannend en leuk potje waarbij de jongens van OKK’70 Heren 1 weer wisten te winnen en zo steviger de tweede plek in de competitie in bezit houden.

Overigens willen we als team nog wel even onze excuses maken. Het had na afgelopen zaterdag namelijk zo maar kunnen zijn dat onze Sam niet meer op vrije voeten was, dat Patrick weer eens een bal op de balken had geschoten, of dat Dirk* dit verhaal niet meer had kunnen nalezen. Dit had overigens ook kunnen gelden voor de eerste scheidsrechter, maar dat had dan andere redenen. Het had ook zo maar kunnen zijn dat we met 4-0 hadden gewonnen, maar dat hebben we niet gedaan. Misschien dat het komt door de vrouw van Arie, want meestal als zij komt kijken dan zijn we een beetje van slag... Ook daarvoor onze excuses. Tenslotte ook een excuus voor ons gedrag.

Verder nodigen we jullie natuurlijk graag uit voor ons volgende potje. Vrijdag 9 november, komende vrijdag dus, spelen we om 20:30 in de Wielewaal tegen Vollido H2. Het belooft weer een leuk, spannend en mooi wedstrijdje te worden, dus kom gezellig kijken.

Disclaimer

* De naam Dirk is gefingeerd. Uit veiligheidsoverwegingen hebben we besloten de naam van de tweede scheidsrechter niet publiekelijk openbaar te maken. De echte naam is niet Martijn en is bij de redactie bekend.