Na maanden lang trainen, was eindelijk de wedstrijd daar.. Namelijk knokken tegen de nummer één van de competitie. We wisten allemaal dat het een moeilijke pot zou gaan worden tegen de dames van Podarwic. Een team wat al langere tijd samen speelt en een goede pot kan volleyballen. Maar wij hadden er als nieuwe samenstelling zin in!

De zenuwen waren bij velen al de gehele dag aanwezig, maar we zijn al een aantal maanden onderweg, raken steeds meer aan elkaar gewend en we weten dat ook wij een leuke pot kunnen laten zien en gezonde spanningen mochten aanwezig zijn.

Na een peptalk van coach Paul was het dan zo ver, na de teamfoto werd de opstelling bekend en kon de wedstrijd beginnen. Een hele volle tribune keek toe hoe Podarwic begon met een sterke service en bij ons namen de zenuwen het helaas over. De eerste set was snel bekeken door Podarwic. Dit lieten wij niet nog een keertje gebeuren! Tijdens de tweede set groeiden we in ons spel. De pass ging beter, de setups kwamen aan en er kon lekker aangevallen worden. We volgden de tegenstander op een paar punten achterstand. Wij probeerden ons eigen spelletje te spelen, onze koppies omhoog te houden en vooral niet op te geven. Later in de set wist Podarwic haar voorsprong verder uit te bouwen en uiteindelijk eindigde deze set in 15-25. Langzaam maar zeker realiseerden we dat we dichterbij kwamen…

Tijd voor set 3, de zenuwen hadden we van ons afgeschud en had plaats gemaakt voor vechterslust. We gingen voor iedere bal en maakten het de dames van Podarwic moeilijk, waardoor het uiteindelijk 23-23 kwam te staan, wat een spannende set! Iedereen had de focus en was gebrand om deze set binnen te slepen, wat zou het gaaf zijn als het ons zou lukken! Maar helaas mocht het niet zo zijn en trok Podarwic de set naar zich toe 23-25.

We waren teleurgesteld, maar tevreden dat we zo dichtbij waren gekomen.

Lichtelijk vermoeid de laatste set in, afgesproken om ook in deze set goed te blijven communiceren en te gaan voor iedere bal. Helaas konden we deze set niet binnenslepen en zo eindigde ook deze set voor Podarwic in 19-25.

Moe, maar voldaan hebben we de tegenstander gefeliciteerd met deze terechte overwinning. Maar we mogen trots zijn op wat we tot nu toe bereikt hebben. Een jong team dat pas sinds het begin van dit seizoen samenspeelt, met heel veel plezier! We leren van iedere training en wedstrijd, raken steeds beter op elkaar ingespeeld en het vertrouwen groeit. De eerste verloren wedstrijd is een feit, maar we staan sterk op de tweede plaats en die willen we behouden! We krijgen nog een revanche tegen Podarwic, waar we weer voor gaan knokken en hopelijk kunnen we dan wel een aantal sets mee naar huis nemen.

Aanstaande zaterdag spelen we tegen de nummer 6 in Rotterdam om 12.00 uur, kom je ons weer aanmoedigen?