Vrijdagavond stond de topper van de promotieklasse A op het programma. VC WIK uit de polder reisde af naar Hardinxveld om daar de parkeerplaats van de Wielewaal te bezetten met hun tractors, de koppositie te bezitten en zichzelf te bezatten. Van deze drie dingen is in ieder geval één ding mislukt.

Afgelopen week is door de heren van OKK hard getraind onder de bezielende leiding van Arie, die helaas deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Vrouwlief die normaal op de tweede plek komt verdient immers af en toe ook een beetje aandacht. Bij afwezigheid van Arie nam Jurgen de honneurs waar én hoe!?

De eerste set werd gekozen voor de verassing. Er werd niet in de gebruikelijke volgorde gestart, maar de passer/lopers wisselden van plek met de dia en spelverdeler. Deze  tactiek wierp zijn vruchten af (hiervoor hulde Jurgen), zowel de tegenstander als de scheidsrechters snapte er niks meer van, net als onze eigen lieve Michel. Gelukkig wisten de andere spelers er wel raad mee. WIK werd geen punten gegund waardoor de OKK’ers deze eerste set met ruime voorsprong binnensleepten: 25-16.

“Never change the winning team”, zo zou je zeggen. Inderdaad betraden de tweede set wederom dezelfde spelers het veld, maar nu wel in een iets andere opstelling: zoals gebruikelijk, met de spelverdeler vanaf rechtsachter. Deze tactiekwijziging bleek net niet gunstig uit te pakken. OKK was zijn elan uit de eerste set kwijt. Het ontbrak aan wilskracht en fanatisme. Ook de oppeppende woorden van Jurgen boden geen soelaas. Lafjes werd de set uitgespeeld en haast gemakkelijk weggegeven, 22-25.

De derde set een soortgelijk verhaal. Aan beide kanten werden echter heel veel onnodige fouten gemaakt. Ik geloof niet dat iemand de statistieken bijgehouden heeft, maar het zou me niks verbazen als er deze wedstrijd meer dan 25 keer fout geserveerd is. Maar doordat de foutenlast aan beide zijden groot was, bleef het spannend. Toen aan het einde het fanatisme enigszins terug leek zorgde de ervaring van de uitploeg ervoor dat zij uiteindelijk aan het langste eind trokken, 25-27.

Om de koppositie te pakken moest OKK winnen, daartoe moest dus ook de vierde set gewonnen worden, en zo geschiede. Met hulp van het massaal uitgestroomde publiek werd deze set gewonnen. Vooral door goed blokkerend werk werd de tegenstander verslagen. Echter soms ging het blokkeren fout, dan werd de bal recht op het hoofd van een tegenstander geblokt, waarna de bal aan Hardinxveldse kant op de grond viel. Echter na zo’n punt was het verzet van WIK wel een beetje gebroken, misschien omdat de betreffende speler daarna sterretjes zag of omdat ze zagen dat deze muur inderdaad aanvallend niet te slechten was. De set eindigde in 25-19, waardoor een 5e set werd afgedwongen.

Ook deze set bleef het volleybal tammetjes en OKK liet zich gewillig naar de slachtbank leiden, tot op 12-8 Martijn aan serve kwam. Alle aanvallers werden afgeblokt én Patrick gunde ook de spelverdeler geen kans om zijn doortikbal te scoren. De laatste paar punten werd gestreden zoals er altijd gestreden moet worden. Brian Cleton wist de passie mooi vast te leggen op beeld, neem daarvoor gerust een kijkje op de facebookpagina van OKK’70.

Door deze 3-2 overwinning blijft heren 1, net als Arie, ongeslagen. Ook is WIK hierdoor ingehaald en daarmee is het novemberkampioenschap behaald. Komende week krijgen we in de beker de kans ons te testen tegen Next Volley Heren 2, dat uitkomt in de derde divisie. Benieuwd waar dit succes eindigt, wij ook!

Heren 1