Op 1 december, op de dag dat de cadeaukalender van de MC Donalds van start ging, op dag dat de Chicken McNuggets 9 slechts €1,75 kostte, is meisjes B alle filealen van de gouden drietand voorbij gereden, want er moest een wedstrijd gespeeld worden tegen hekkensluiter Spivo MB2. Deze tegenstander had uit 7 wedstrijden nog maar 3 punten gehaald, waar de Hardinxveldse dames liefst 35 punten uit  8 wedstrijden hadden gehaald. Op papier dus een makkelijke wedstrijd, maar dat moet dan nog maar waargemaakt worden.

Judith wilde vandaag niet spelverdelen, daarom mocht Lotte het vandaag als spelverdeler proberen. Aan het begin van de wedstrijd werd duidelijk aangegeven: geef ze geen kruidnoot, want al geef je één kruidnoot, dan pakken ze de hele zak. Met die instelling werd de eerste set voortvarend begonnen. Onder andere door een lange reeks services van Sanne werd de tegenstander helemaal zoek gespeeld. Toen de ruime voorsprong bereikt was kon er geëxperimenteerd worden, pipe-aanvallen, driemeterballen achterover en ga zo maar door. Dit alles ging niet onaardig, maar toch kwam Spivo nog verraderlijk dichtbij. Om toch geen set weg te geven werd de briljante spelverdelerswissel gedaan: Roos valt in voor de dia en gaat spelverdelen en Lotte wordt diagonaal. Zo werd uiteindelijk de set binnengesleept.

Om iedere set zo uitgebreid te beschrijven heeft eigenlijk niet zo heel veel nut. Om toch ook de spelers die deze sets excelleerde niet tekort te doen moet nog even vermeld worden dat Esther, naast de sets op midden die ze gespeeld heeft, de laatste set nog prima gespeeld heeft als spelverdeler. Verder stond Judith vandaag weer fantastisch te serveren en blijkt dat Roos een prima balletdanseres zou zijn, gezien de pirouettes die ze draait als ze haar positie niet meer weet.

Volgende week mogen de meiden op herhaling: wederom tegen Spivo MB2 (ditmaal 15:30 thuis in de Appelgaard) zal het kampioenschap uitgebreid gevierd worden. Kom vooral even langs om de meiden (en hun coaches) te aanschouwen en te feliciteren. Wellicht dat er na de wedstrijd ook nog ruimte is voor een afterparty in de McDonalds, dan zijn er immers 2 voordeelmenu’s voor €8,--…

-xxx-
Meisjes B