Op zaterdag 1 december had het eerste team van OKK’70 een bekerwedstrijd. Na de vorige ronde van spirit te hebben gewonnen, was nu het tweede team van Next Volley Dordrecht de concurrent. Nadat we waren omgekleed gingen we zoals gewoonlijk lekker warmspelen totdat onze diagonaal Sam ineens op de grond lag. Door zijn enkel gegaan, en die was erg dik geworden. Spelen was dus zeker niet meer mogelijk. Met de al niet te brede selectie moesten we dan toch maar aan de wedstrijd gaan beginnen. Martijn zou de positie van Sam op de diagonaal overnemen. Verder waren Wouter en Stijn de middenaanvallers, Leon en Patrick de passer-lopers en Michel de spelverdeler.

De eerste set begon, en we kregen gelijk door dat het een goede tegenstander was en dat we continu scherp moesten blijven. De blokkering van Next stond er goed en dit maakte het voor ons zeker niet makkelijk om te scoren. De focus van de wedstrijd lag dan ook vooral bij de pass, zodat Michel de blokkering kon wegspelen en we zo onze punten konden scoren. Toch liep alles niet zo vloeiend als dat het de afgelopen wedstrijden ging, we verloren de eerste set met 25-17.

De tweede set begonnen we vanzelfsprekend weer met dezelfde 6. De pass begon al beter te lopen en aanvallend kwamen we al beter tot ons recht. We kwamen wel dichterbij maar het mocht niet baten, 25-20.

Toen begon de derde set. Een groot voordeel was dat onze servicedruk redelijk hoog was, ondanks de ongebruikelijk hoge foutenlast. Next had moeite om zelf hun spelletje te spelen en hier maakten wij goed gebruik van. We wonnen de set met 22-25

De vierde set begonnen we weer erg matig. De pass kwam niet aan en aan aanvallen kwamen we ook niet echt toe. Al snel keken we tegen een 6-2 achterstand aan. Tot overmaat van ramp werden de blessureminuten van de wedstrijd benut, omdat Michel last van zijn knie kreeg. Na een beetje ijs erop, konden we weer verder. Het leek wel of we herboren waren. Alles ging goed, de servicedruk lag deze set verschrikkelijk hoog. Passend en aanvallend ging alles goed. De set werd dan ook met duidelijke cijfers gewonnen: 18-25

Op naar de vijfde en laatste set. Voor ons was dit niet de eerste vijfsetter van het seizoen, blijkbaar zijn we er goed in want we hebben nog nooit een vijfde set verloren. Toch leek het er aan het begin van de set wel op. We stonden 8-4 achter. Tijd om even tot rust te komen. Na een time-out van Arie kwamen we weer langzaam dichterbij en kwamen we zelfs gelijk tot 13-13. Helaas konden we het net niet afmaken en haalde Next de winst binnen met een uitslag van 15-13.

Al met al hebben we zelf helemaal niet slecht gespeeld. We waren erg aan elkaar gewaagd alleen trok Next dus net aan het langste eind. Dit betekend dus ook dat het bekeravontuur voor heren 1 is afgelopen. Maar wij gaan niet bij de pakken neer zitten, want in de competitie staan we eerste en die plek willen we graag behouden. Aankomende vrijdag reist het eerste herenteam van OKK’70 af naar Capelle aan de IJsel tegen VCN H3. De vrijdag daarna spelen we thuis om 20:30 tegen Move4U en dat is ook gelijk alweer de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.