Hallo beste lezers! Onze laatste wedstrijd van het seizoen is ook weer gespeeld hoor!
Wij hebben voor jullie nog even een korte samenvatting van alle hoogtepunten van dit seizoen gemaakt.

Het voormalige meisjes B team ging uit elkaar en daarvoor kwam er een nieuw team! De spelers Roos, Lonneke, Rachel, Judith, Sanne, Jeanet, Lotte, Emma, Esther en Nina vormden het nieuwe meisjes B1 team! Ook hadden we nieuwe coaches gekregen namelijk Leon en Martijn.
Op het begin was het vooral erg wennen aan elkaar. Maar na een paar wedstrijden en trainingen ging dat steeds beter. Na al wat onenigheid over elkaar kunnen we het toch best goed met elkaar vinden.

Een van de echte hoogtepunten die we hebben meegemaakt is toch echt wel de bekerwedstrijd. We kregen te horen dat we tegen Dordrecht moesten. Er spelen daar meiden uit de 2e divisie en ga zo maar door. Behalve dat we de eerste set misschien wel dik verloren hadden, mag je niet vergeten dat we de tweede set wel 17 punten hebben binnengehaald!

Ook de wedstrijd tegen Volley Zuid is niet te vergeten. Dat was natuurlijk onze kampioenswedstrijd! Ook al was het in de richting van Rotterdam, was er toch nog veel publiek en zelfs Dames 1 was komen kijken! Na een 4-0 overwinning hebben we even een feestje gebouwd in de kleedkamer met harde muziek en veel blijheid.

De laatste tijd zijn we ook best veel gegroeid. In de lengte, breedte (je wilt niet weten hoe veel wij eten met dit team ;)) en natuurlijk het niveau. We hebben dit seizoen vooral heel veel getraind op de posities. Nog steeds is het altijd nog even zoekende naar waar je nou precies moet staan. Nou daarvoor hebben wij een oplossing! Ga met je hand in de lucht in het veld staan en draai een rondje, dan wordt er wel aangegeven waar je moet staan.

Nu over deze wedstrijd. Zaterdag 8 december hadden we een wedstrijd in de Appelgaard tegen Spivo. De slingers werden opgehangen, tribunes werden klaargezet, muziek werd aangezet en wij begonnen met inspelen. Na een korte speech van de coaches kon onze wedstrijd eindelijk beginnen. Deze wedstrijd zijn er veel nieuwe dingen uitgeprobeerd. Rachel heeft zo bijvoorbeeld een sprongservice gedaan! Af en toe kwamen we wat pit te kort en daarbij had Leon een leuke woordgrap bedacht. Hij had een broodtrommel meegenomen met daarin peper en een aansteker. Daarbij vertelde hij dat we iets peper in ons reet nodig hadden zodat we konden vlammen!
We hadden ook afgesproken om een freeze te doen deze wedstrijd. Dat betekent dat je allemaal bevriest voor een paar seconden en daarna weer verder gaat met spelen. Dit gebeurde in de eerste set. Rachel was de spelverdeler en bevroor toen ze de bal wilde setten. Natuurlijk bevroor de rest mee. Na even 2 seconden bevriezen gooide ze bal weer op en maakte Lonneke een prachtige aanval. Helaas werd dit afgefloten door de scheidsrechter. Wat natuurlijk terecht was.
Ook is er in de wedstrijd wel 6 keer onder het net geserveerd. Hierbij is natuurlijk de regel dat je dan appeltaart moet trakteren. Dus bij deze dinsdag op de training krijgen we 6 appeltaarten!

Na afloop van de wedstrijd werden we gehuldigd. We kregen een medaille, certificaat en inspeelshirtjes. En om niet te vergeten, kregen we natuurlijk ook taart! Lekker toepasselijk bij dit team.

Het hele seizoen hebben we telkens afgewisseld van posities. De ene wedstrijd was je bijvoorbeeld midden, de andere passer loper en dan weer spelverdeler. We weten nu waar iedereen goed in is en waar iemand juist totaal niet goed in is. Volgend seizoen gaan we daarom met vaste posities spelen. Dit zijn ze:
Spelverdeler: Judith, (Nina)
Diagonaal: Sanne, (Nina)
Midden: Lotte, Rachel en Roos
Passer-Loper: Emma, Lonneke en Esther

Als team willen wij alle supporters heel erg bedanken en ook het bestuur, sponsors en ga zo maar door!

Volgend seizoen gaan we hoofdklasse spelen. We zijn er helemaal klaar voor en hebben er heel veel zin in.

Groetjes,
MB1