Afgelopen vrijdag mocht het eerste herenteam van OKK’70, voor het eerst als koploper, aantreden tegen VCN heren 3 uit Capelle.  VCN staat bekend als een lastig team om uit tegen te spelen. Vrijdagavond 21.00, houten vloer, meer pratende spelers dan volleyballende, kortom: er waren vooraf al genoeg excuses verzonnen om een paar setjes in Capelle te mogen laten liggen. De wedstrijd werd begonnen met evenveel punten als de nummer 2, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Elke set die gepakt zou worden door OKK loopt het dus uit op de nummer 2 WIK. Met deze gedachte in het achterhoofd zou je denken dat er vlammend begonnen zou worden.

Hier was in de eerste set helaas weinig van te merken. OKK begon heel slap aan de wedstrijd en keek al snel tegen een achterstand aan van een punt of 5. Deze achterstand liep alleen maar verder op naar 18-10. OKK liep nog wel een klein beetje in, maar het was niet genoeg om de set binnen te halen. Setstand:  25-20.

De tweede set had OKK nog steeds moeite om zelf het spel te maken. Er werd teveel gerommeld, waardoor de mannen niet echt lekker het ‘eigen spelletje’ konden spelen. Net als in de eerste set veel onnodige fouten, maar op wilskracht hebben de Hardinxveldse mannen deze set toch binnen  kunnen slepen met een setstand van 22-25

De derde set begon OKK voor de verandering eens met een voorsprong. Hier was VCN zo van onder de indruk dat hun foutenlast wel heel hoog werd. VCN ging zich frustreren en dit is precies waar de mannen van OKK heel goed op weten in te spelen. Door de focus op het eigen spel te houden werd VCN helemaal weggetikt. Alles begon weer een beetje te lopen bij OKK, deze set eindigde dan ook met dikke cijfers: 13-25

Deze goede flow hadden we in de laatste set weer hard nodig. VCN kwam weer beter in het spel, of beter gezegd: het lukte ze weer aardig goed om OKK uit hun spel te halen door heel rommelig spel. Dit zorgde ervoor dat het heel de set gelijk opging. OKK liet in de ‘big points’ weer eens zien waarom ze bovenaan staan: killblocks, harde aanvallen gevarieerd met geplaatste ballen en een hoge servicedruk. Zo heeft VCN toch nog heel even van de kwaliteiten van OKK kunnen genieten. Eindstand vierde set: 22-25 en dus geen mooie maar wel een heel zakelijke overwinning voor OKK!

Vrijdag 14 december staat de laatste wedstrijd van dit jaar op de planning tegen nummer 4 Move4U heren 1. Bent u benieuwd naar hoe dit jonge team zich ontwikkeld heeft? Kom dan 20.30 in de Wielewaal kijken naar deze talentvolle ploeg, tot dan!