Misschien zat u zich al af te vragen waar de verslagen van het eerste damesteam van OKK'70 waren gebleven de afgelopen paar weken. Het makkelijkste en enige juiste antwoord daarvoor is dan ook, deze zijn tot nu toe niet geschreven. Om jullie toch wat bij te praten over de wedstrijden van de afgelopen paar weken, is hier een samenvatting te lezen.

Zaterdag 1 december, wedstrijd tegen Volley Zuid DS6
Ietwat vroeger dan normaal vertrokken wij op weg naar een uitwedstrijd in Rotterdam. De reden hierachter zat hem in het feit dat onze MB1 (en tevens twee teamgenoten en een meetrainster) kampioen zouden kunnen worden. Een leuk potje om te zien, waar wij met luid gejuich hen geholpen hebben naar de 4-0 overwinning en het kampioenschap. Nogmaals, van harte gefeliciteerd meiden!

Na het standaardpraatje van coach Vossen richtten wij onszelf op het inspelen voor de wedstrijd. Het wilde vandaag goed lukken en de sfeer zat er lekker in. Vol goede moed startten wij de eerste set, werden we nog wat aangemoedigd vanaf de tribune en sleepten we de winst binnen met 13-25.

Die juiste energie verliet ons echter zowel de tweede als de derde set, wat resulteerde in verlies met 25-23 en 25-21. Geen goede focus en alleen maar tegen die bal willen slaan waren de twee zaken waar we de meeste punten mee verloren.

Dit was nergens voor nodig geweest. Overigens wilden we niet met maar 1 punt naar huis vertrekken, dus lieten we zien wat we binnen onze mars hadden. Er werd wat geschoven in het veld qua posities en we werden weer enthousiast. Dit resulteerde in de winst van de vierde set (17-25) en van de vijfde set (12-15). Met drie punten erbij voor in de ranking vertrokken we met toch wel opgeheven hoofdjes naar Hardinxveld om ons klaar te maken voor de volgende wedstrijd.

Vrijdag 7 december, wedstrijd tegen VVC Vught DS1
Er stond deze avond een wedstrijd gepland tegen het eerste damesteam van VVC Vught, voor allen van ons een onbekend team. Tijdens het inspelen merkten we dat er een gedreven tegenstander tegenover ons stond die graag van ons wilde winnen, maar wij ook van hen!

De selectie van de avond was lichtelijk uitgedund. Afwezig waren Jorinde (eindelijk verstand gekregen met haar kiezen), Judith (helaas nog steeds ziek) en Quinty (wedstrijd met haar eigen team). Aanwezig waren dus Zoë (die ook een beetje ziekig was), Arriëtte (met bijna geen stem), Hanna, Rachel D, Lotte, Annefleur, Jorinde, Lisanne en Rachel K.

Vol goede moed gingen we op weg in de eerste set, waarin we gelijk met de tegenstander op gingen. We lieten beide zien dat we gedreven waren, maar mede door het enthousiasme en het vertrouwen in onszelf trokken wij aan het langste eind, wat resulteerde in winst met 25-20.

De tweede set draaiden we de stand precies om. VVC VUGHT won deze set, met 20-25. Wij waren deze set niet genoeg gefocust, vergaten concentratie te pakken bij de service en gaven het aan het eind simpelweg weg.

Weer wisselden we wat qua posities in het veld, Annefleur naar de buitenkant, Quinty op het midden, Arriëtte naar de diagonaal. Geen idee of dat het was wat de tegenstander verbaasde, maar het pakte uit. Winst met 25-11 en 25-18, dat waren echt onze verdiensten.

De punten waaraan we blijven moeten werken zijn duidelijk; vertrouwen in onszelf en elkaar kweken, concentratie kunnen herpakken en een goede service houden gedurende de wedstrijd. Met die punten gaan we weer bouwen, op weg naar de wedstrijd die aanstaande zaterdag 15 december om 13:45 gepland staat in Made. Toeschouwers zijn altijd welkom!