Het seizoen is weer begonnen voor Heren 1, en hoe! Een wedstrijd waarin we wederom de prognose waarmaakte door 3 sets te pakken, maar onze tegenstander en nummer laatst SNA uit Bleskensgraaf spekkoper bleek met 2 punten… Een wedstrijd zonder Jos, maar met Sam. Een wedstrijd vol pijntjes, zowel mentaal als fysiek, en waarin onze mini van het jaar Leon een keer niet met service wist uit te blinken maar door voor het eerst in zijn carriere tijdens een wedstrijd een aanval te blokkeren.

Na de teleurstelling in december waarin de mannen van Heren 1 niet in staat bleken om zich te kronen tot decemberkampioen wisten de heren dat het nieuwe jaar fanatieker gespeeld en getraind moest worden om de koppositie in de promotieklasse te herpakken. Met die boodschap (en een frietje van Koos) vertrokken de heren zaterdagavond de polder in voor het treffen met SNA. De hal bleek klein, evenals ons team, en direct werd duidelijk dat het moeilijk zou worden om onze servicedruk op te voeren.

De eerste set begonnen we in onze vertrouwde opstelling (Sam op de bank, Leon en Patrick op buiten, Bart en Wouter op midden, Teunie op de dia en zijn broertje Michel als opgooier van het team), maar bleek het spel moeizaam. Het gemis aan servicedruk en het moeizaam scoren door met name de middenaanvallers maakte dat OKK’70 H1 direct achteropliep in de wedstrijd. Dat terwijl SNA vooral via hun nummer 2 op de buitenpositie veelvuldig onze verdedigers wist te verschalken. Na het inbrengen van Sam als passer-loper herpakte de mannen van OKK’70 zich tevergeefs en moesten ze de eerste set met 25-21 cadeau doen aan SNA.

Even ruzie maken en doorgaan is dan het devies. Het bleek te werken; SNA was duidelijk geschrokken van de oproer binnen OKK’70 en begon gedesillusioneerd aan set 2. Direct wist OKK’70 een voorsprong te pakken en vooral aanvallend iets meer druk uit te oefenen op de tegenstander. Het bleek te werken waardoor de mannen set 2 en 3 overtuigend wisten binnen te slepen. Set 4 leek slechts een formaliteit tot Bart plots aangaf vanwege blessures niet meer verder te kunnen spelen en dus Patrick opgesteld werd op het midden. Nu is het zo dat als je vaker met elkaar omgaat je elkaars lief en leed aanvoelt… zo ook bij Heren 1; spontaan begonnen ook Leon, Sam en Wouter pijntjes te voelen en bleek de wedstrijd tegen SNA niet alleen mentaal, maar ook fysiek een slagveld (gelukkig zijn de heren van de Bruijn nog Jong & Vitaal) Vanwege het gebrek aan reservespelers moeten de heren doorbijten en zorgen dat er geen 5de set gespeeld hoefde te worden. Toch kwam het wel zover… gelukkig wisten we die wel weer te winnen, want we verliezen nooit een 5de set.

Kortom een zware wedstrijd, maar wederom gewonnen. Gelukkig wisten de concurrenten VC WIK uit Groot Ammers en City Bril Krimpen niet te winnen waardoor de mannen van Heren 1 de koppositie in de promotieklasse wisten te herpakken. Hoe dit verhaal zich vervolgt? Kom volgende week kijken bij het treffen tegen Voleco, we spelen vrijdag om 20:30 in de Wielewaal met een bredere selectie: onze mini Leon is voor even niet meer de kleinste want we worden niet versterkt door Jos, maar door een heuse CMV-er!