Ook in 2019 gaan wij natuurlijk door met volleyballen. We luidden ons nieuwe seizoen in op 12 januari in de wielewaal. We spelen dit seizoen een klasse hoger en weten natuurlijk dat we er weer en nieuwe uitdaging bij hebben. Onze tegenstander, Volley Tilburg, was dan ook niet de makkelijkste.

het fluitje van de scheids gaf aan dat de wedstrijd zou gaan beginnen en we stonden er met volle moed klaar voor. Afgelopen seizoen zijn we flink gegroeid in het spelen met elkaar en natuurlijk ook persoonlijk. Deze eerste wedstrijd dus alle kans om onszelf te bewijzen. We begonnen best redelijk maar kwamen er snel genoeg achter dat het talent van Volley Tilburg niet bepaald laag was. We moesten redelijk knokken om punten binnen te krijgen. We speelden absoluut niet slecht maar het liep niet altijd helemaal lekker. We waren ons er zeker van bewust dat onze verdediging niet sterk genoeg was waardoor we niet bepaald aan een hoog puntenaantal kwamen.

Nieuwe set, nieuwe kansen. De fouten uit de eerste set waren geanalyseerd, dus nu werken aan verbetering. We gingen al een stuk beter, waren scherper en scoorden zelf ook wat puntjes. Ook een paar goede servicebeurten wisten onze punten mooi op te krikken. De tweede en derde set gingen dan wel wat beter maar was toch nog niet helemaal wat we ervan hadden gehoopt. Wederom verloren we en zakte het zelfvertrouwen een beetje in. Dat is voor meisjes B1 natuurlijk geen langdurig probleem. Door elkaar aan te moedigen en actief te houden hebben we toch mooi wat gescoord.

De laatste set ging een beetje zoals de tweede en derde. Ook lag er nog steeds verbetering te zoeken in de verdediging en wanneer je dan zelf een paar stomme foutjes maakt schiet de score van de tegenstander natuurlijk redelijk omhoog. Ook al was dit niet een van onze beste wedstrijden was het wel leerzaam. Zo ontdek je waar op getraind moet worden en stel je voor jezelf het doel om het volgende keer beter te doen. En dat is dan ook zeker wat we gaan doen!

Dames uit Made, be prepared!