Afgelopen vrijdag 1 februari stond voor het eerste dames team van OKK’70 weer een wedstrijd op het programma. Jola Olympus DS 3 stond voor de tweede keer tegenover ons in een wedstrijd waarin de service WEL goed ging en het nodige enthousiasme en fanatisme ook zeker aanwezig was. De ingrediënten om goede wedstrijd te spelen tegen een tegenstander die (op dat moment) 8 puntjes achter ons op de derde plek stond. Het beloofde dus een spannende pot te worden!

Het hele team was compleet en ook Lisanne, die voor ons zelfs haar afspraken had afgezegd, stond klaar om Jola eens te laten zien wie er nu eigenlijk beter is. Bij het omkleden ging het al meteen fout, Jorinde had haar broekje nummer 7 alweer niet bij zich… Deze is een paar maanden terug per ongeluk mee naar huis genomen en na heel wat zoekwerk nog steeds niet teruggevonden. Gelukkig hebben we altijd een redder in nood met een extra broekje of een ander broekje (en shirtje) uit de kledingtas.

De eerste set, het spel was redelijk maar we merkten wel meteen dat we een gelijkwaardige tegenstander tegenover ons hadden staan,  die ook zeker van ons wilde winnen. We gingen gelijk op, maar uiteindelijk wisten wij de set binnen te slepen, 25-20. De tweede set was gelijk aan de eerste, de pass kwam niet altijd goed maar we wisten de meeste ballen wel goed op te lossen. Ook de stand was exact hetzelfde, weer 25-20 winst voor ons! De derde set en deze blijkt toch altijd weer de lastigste te zijn… we waren niet alert, de tegenstander scoorde te makkelijk bij ons, wat resulteerde in 14-25. Op een 5-setter zaten we vandaag zeker niet te wachten, dus we deden er alles aan om de vierde set wel te pakken. Met veel vechtlust en enthousiasme lukte het ons, om op ruime voorsprong te komen, toch lieten we Jola nog erg dichtbij komen door een paar stomme foutjes van ons maar we wisten de set en daarmee ook de wedstrijd naar ons toe te trekken, 25-23. 

Door onze winst op Jola zijn wij 11 punten uitgelopen op onze directe concurrent en hebben we onze tweede plek nog een beetje veiliger gesteld.

Maandagavond op de training kwam toch wel de verrassing van het seizoen, Jorinde kwam met het nieuws dat ze haar broekje heeft gevonden! HUTS! Met haar eigen vertrouwde broekje weer terug gaat ze vast nog beter spelen en dat mag zij (en natuurlijk de rest van het team) laten zien op zaterdag 9 februari. We spelen dan tegen Dunamis DS2 en hopen onze voorsprong nog verder uit te breiden!