Beste volleyballiefhebbers,

Afgelopen zaterdag hebben jullie groene helden hele belangrijke punten gepakt in Rotterdam. De altijd lastige uitwedstrijd tegen Libanon stond op het programma. Normaliter zijn we blij met minimaal 3 punten, maar zaterdag was alles anders. Vorige week hadden we 3-1 verloren van de nummer 2 Krimpen, dit moest dus recht gezet worden, want het gat was nog maar 1 punt met Krimpen en slechts 4 met Libanon.

De opdracht was dus duidelijk: winnen.

En met die instelling zijn we de wedstrijd ingegaan. Weer mochten we genieten van Johan van de Bergh, Bart was wat verlaat vanwege zijn studie, Wouter had nog wat last van z’n voetje.

In de basis begonnen: Michel, Martijn, Patrick, Sam, Wouter en Johan.

De eerste set was verreweg het spannendst, wij waren iets beter dan de mannen uit Rotterdam, alleen konden we niet gelijk onze stempel op de eerste zet drukken. Hierdoor bleef het de gehele set spannend. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind: 29-27.

Een lekker begin, het zelfde niveau doorzetten en de kleine foutjes eruit en we pakken ze was het motto. En zo geschiedde, de tweede en derde set werden ruim gewonnen met 25-16. Libanon had weinig in te brengen. Arie wisselde tactisch door achterin telkens Leon de stofzuiger, voor Johan of Wouter er in te zetten. In de derde set kwam Leon op de buiten positie erin voor Martijn, en Bart voor Johan op de middenpositie.

De laatste set, belangrijk, 5 punten die we goed kunnen gebruiken met het oog op die felbegeerde plek. Gewoon vol er weer tegenaan, want voor de tegenstander is dat puntje ook belangrijk, voor de eer en voor de stand in de competitie. En zo gingen we de laatste set in, met meer moeite dan de vorige twee sets, maar ook de laatste set werd zakelijk mee naar Hardinxveld terug genomen.

 

Dit betekend dat er 5 punten bij geschreven mogen worden bij de groene mannen voor OKK’70 in de promotie klasse A. Hiermee bezetten ze nog steeds de eerste plek met 50 punten en 2 punten meer dan de nummer 2.

Vrijdag is er weer een thuiswedstrijd tegen Volley Zuid, komt allen kijken. Ook is er weer een Talent van de week aanwezig. Half 9, in de Wielewaal.