Vrijdag 8 februari speelden wij een wedstrijd tegen Volley Zuid. Op papier beloofde het een erg makkelijke wedstrijd te worden. De nummer 1 tegen de nummer 10. De uitwedstrijd was geëindigd in een 2-3 winst met een ietwat partijdige scheids. We besloten gewoon lekker te gaan volleyballen en met wat voor scheids dan ook, de punten binnen te slepen. Ook deze keer hadden we weer een talent van de week. Dit was Mirthe Timmer. Nadat iedereen omgekleed was en Mirthe ook een perfect passend shirtje had gevonden (nummer 5), konden we beginnen met inspelen. Goed warmspelen en scherp zijn was de opdracht van Arie en met deze opdracht begonnen we de 1e set. Mirthe begon met serveren en de tegenstander speelde netjes de rally mee, maar tot ieders verbazing stopte de rally maar niet. Mirthe raapte alle ballen van de grond en nadat de bal keer op keer het net over ging was de lange rally afgelopen en kon de echte wedstrijd beginnen.

De eerste set begonnen we met Martijn en Leon als passer-lopers, Bart en Wouter op de midden, Sam diagonaal en Michel spelverdeler. Over de eerste 3 sets kunnen we erg kort zijn. Alle 3 gingen ze ons relatief makkelijk af en dat was ook te zien aan de uitslagen; 25-15, 25-19, 25-17. Toen kwam de 4e set. Hierin werd Martijn gewisseld voor Patrick. In principe veranderde er niks. We maakten vroeg op een grote voorsprong van 18-12. Toen kwam het omslagpunt, bij ons liep alles net niet en de tegenstander kwam een beetje in zijn ritme. De slordigheid hield niet op en dat was ook duidelijk de reden dat we de 4e set hadden verloren met 23-25. De wedstrijd was dus geëindigd in een 3-1 winst, maar had eigenlijk gewoon 4-0 winst moeten zijn. Een leer voor de volgende keer is dat we de hele wedstrijd lang scherp blijven en op ons basis niveau kunnen presteren.

Omdat de concurrentie ook had gespeeld en wel 4-0 had gewonnen, zijn ze 1 punt op ons ingelopen. Wij staan nog steeds eerste met 54 punten uit 15 wedstrijden en Krimpen 2e en heeft 53 punten uit 15 wedstrijden. De spanning is dus om te snijden. Vrijdag spelen we in Hendrik-Ido-Ambacht tegen Vollido H2. De wedstrijd daarna tegen WHV en we hebben de support hard nodig. Dus zet het vast in de agenda en dan zien we je dan!